Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
22/05/2021 22:54 - Jumping

Olivier Robert wint de LGCT GP van Madrid!

Omstreeks 18.45u zat vanavond iedereen op het puntje van zijn stoel voor de Longines Global Champions Tour GP van het Spaanse Madrid. Een loodzware opgave zo bleek, want van de 34 combinaties die aan de start verschenen slaagden er slecht 2 in om het in de basisomloop foutloos te houden en zo een ticket voor de barrage te bemachtigen. De fouten in de basisomloop gebeurden zowat overal, maar vooral het water en de laatste lijn van een stijlsprong gebroken naar de driesprong en vervolgens rechtdoor naar de laatste oxer speelden een belangrijke scherprechter in deze Grote Prijs.

 

Enkel de Brit Scott Brash met de 12-jarige Hello Jefferson (Cooper van de Heffinck) en de Fransman Olivier Robert met de eveneens 12-jarige Vivaldi des Meneaux (Chippendale Z) wisten de basisomloop dus zonder kleerscheuren door te komen. Brash mocht in die onderliggende barrage de spits afbijten en deed dat meteen uitstekend. Met een strak tempo en korte bochten wist hij Hello Jefferson aan de meet te brengen in 39.26 seconden. Maar er was vandaag echter niemand opgewassen tegen Olivier Robert en Vivaldi des Meneaux. Robert startte in het eerste gedeelte van de barrage gelijkaardig met Brash en lag halfweg zo’n halve seconde voor op de Brit. Maar met een ontzettend korte bocht naar de voorlaatste hindernis en een laatste ultieme versnelling naar de laatste hindernis wist Robert een verschroeiende chronotijd van 36.74 seconden op het scorebord te brengen.

 

De Ierse ruiter Darragh Kenny mocht de 3de podiumplaats voor zijn rekening nemen. Hij kreeg met de 14-jarige schimmelhengst VDL Cartello (Cartani) in de basisomloop een fout op de allerlaatste hindernis, maar had daarbij wel de snelste tijd weten neer te zetten. Voor ons land was er nog een 10de plaats voor Jérôme Guey met Grupo Prom Diego (Verdi TN) en dit na twee springfouten in die basisomloop.

 

Foto's :
TAGS   |   DARRAGH KENNY   |   JEROME GUERY   |   OLIVIER ROBERT   |   SCOTT BRASH

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions