Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
21/05/2021 22:46 - Jumping

Dubbelslag voor Jérôme Guery!

Wat een openingsdag voor Jérôme Guery op de Longines Global Champions Tour van het Spaanse Madrid! Nadat hij eerder op dag al de 1.45m hoge openingsrubriek wist te winnen deed hij dat kunstje vanavond nog eens over in het individuele klassement van de eerste ronde van de Global Champions League.

 

Guery behoort tot het team van de Monaco Aces, maar trad in deze eerste ronde enkel aan voor het individuele klassement. Hij verscheen aan de start met de 13-jarige ruin Grupo Prom Diego (Verdi TN)  en boekte zijn tweede overwinning van de dag nadat hij in deze speedclass de klok wist te stoppen op een overtuigende 65.64 seconden.

 

De Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli was degene die het dichtst in de buurt wist te komen van Guery. Hij zette met de 10-jarige Obora’s Chloe (Chacco Blue) de klok stil op 68.92 seconden en moest zo ook duidelijk zijn meerdere erkennen in onze landgenoot. De Duitser Marcus Ehning wist de 3de plaats voor zijn rekening te nemen. Hij zadelde zijn inmiddels 18-jaige Misanto Pret A Tout (Hiram Chambertin) en kruiste de meet in 68.97 seconden.

 

Voor Constant van Paesschen was er verderop in het klassement nog een 10de plaats met Isidoor van de Helle (Canturo).

 

Teamklassement

 

In het teamklassement zijn het de Shanghai Swans van Christian Ahlmann en Max Kühner die voorlopig aan de leiding gaan. Zowel Ahlmann met de 12-jarige Take A Chance On Me Z (Taloubet Z) als Kühner met de 11-jarige Vancouver Dreams (Valentino) hielden de 0 op het scorebord en slaagden er zo als enige team in om het volledig foutloos te houden in deze eerste ronde.

 

Madrid In Motion van Eric van der Vleuten met Wunschkind (Casall) en zoon Maikel van der Vleuten met Beauville Z (Bustique) volgden op de 2de plaats. Maikel hield het foutloos, maar Eric liep tegen 1 strafpuntje voor tijd aan. Valkenswaard United tenslotte was goed voor de 3de plaats. Marcus Ehning hield het dus zoals reeds eerder vermeld foutloos in een scherpe tijd, maar bij Peder Fredricson met H&M Christian K (Namelus R) viel er helaas een balkje uit de lepels.

 

Foto's :
TAGS   |   JEROME GUERY   |   MARCUS EHNING   |   MARLON ZANOTELLI

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions