Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
21/05/2021 22:13 - Jumping

Toegestane tijd is scherprechter in LR

Er moeten er enkelen gevloekt hebben vanmiddag tijdens de 1.45m hoge Longines Rankingproef van het Sentower Park in Opglabbeek. Maar liefst 8 combinaties slaagden erin om in de basisomloop wel alle balken netjes in de lepels te houden, maar liepen allen tegen 1 strafpuntje aan voor het overschrijden van de toegestane tijd en misten zo de 8-koppige barrage.  

 

Daar hoorden ook enkele landgenoten bij. Zo was de 9de plaats uiteindelijk voor Dieter Vermeiren met zijn 13-jarige Kingston Town 111 Z (Kashmir Van Schuttershof), de 11de plaats voor vice-Belgisch Kampioen Pieter Clemens met de 10-jarige Akarad Hero Z (Aganix du Seigneur Z) en de 13de plaats voor Maartje Verberckmoes met de 12-jarige Jugano van de Vosberg (Ogano Sitte).

 

De winst ging naar de Nederlandse amazone Sanne Thijssen, die vorige week ook nog een rubriek wist te winnen in het Italiaanse Gorla Minore. Thijssen was vandaag vergezeld van de 15-jarige hengst Con Quidam RB (Quinar) en wist met een tijd van 32.83 seconden alles en iedereen achter zich te houden. En ook de 2de plaats ging naar onze Noorderburen en daarvoor zorgde Frank Schuttert, een van de stalruiters van Jos Lansink. Schuttert zadelde de 10-jarige Carolina (Cornado NRW) en kruiste de meet in 33.62 seconden. De Ierse Jessica Burke vervolledigde het podium op de 3de plaats. Zij snelde met de 11-jarige Express Trend (Future Trend) naar een finishtijd van 34.33 seconden.

 

Wat verderop in het klassement was er ook nog een 17de plaats voor Alexander Housen met Cassandra HSP (Sandro Boy) en een 21ste plaats voor Jeroen Appelen met Lunatique de Kwakenbeek (Cicero Z Van Paemel), dit beiden na een springfout in de basisomloop.

 


Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions