Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
21/05/2021 18:58 - Jumping

Jérôme Guery start met winst in Madrid!

Na ruim twee maanden onderbreking is het dit weekend eindelijk tijd voor de 2de manche van de Longines Global Champions Tour en daarvoor houden we halt in de Spaanse hoofdstad Madrid. De openingsdag staat daar vandaag natuurlijk in het teken van de 1ste manche van de Global Champions League die op dit moment gesprongen wordt, maar vanmiddag kwamen de ruiters en amazones al een eerste keer in actie in de 1.45m hoge openingsrubriek.

 

En het concours kon voor ons land niet beter starten, want deze openingsrubriek leverde meteen een Belgische overwinning op! Het was namelijk Jérôme Guery die er de winnaar werd met de 10-jaige hengst Grupo Prom Milton, met wie hij twee weken geleden ook al een keer 3de werd op de Hubside Jumping van St. Tropez. Guery hield het zowel in de 1ste als in de 2de fase netjes foutloos en met zijn tijd van 28.87 seconden had hij 1 honderdste van een seconde voorsprong op zijn dichtst achtervolger.

 

Die eer viel dan weer te beurt aan de Canadees Eric Lamaze, die zich eerder deze week nog terugtrok met het oog op de Olympische Spelen in Tokyo later dit jaar. Lamaze rekende vanmiddag op zijn 15-jarige Chacco Kid (Chacco Blue) en kwam dus net tekort op een nieuwe overwinning op zijn palmares te schrijven. De 3de plaats was opnieuw voor ons land en daarvoor zorgde Constant van Paesschen met de 12-jarige Vendetta Treize (Diamant de Semilly). Zij kruisten in de 2de fase de meet in 29.02 seonden en zo begon ook van Paesschen hier met een podiumplaats.

 

Wat verderop in het klassement was er nog een 10de plaats voor Cindy van der Straten met Diarca PS (Diarado).

 

Foto's :
TAGS   |   CONSTANT VAN PAESSCHEN   |   ERIC LAMAZE   |   JEROME GUERY

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions