Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
20/05/2021 22:38 - Jumping

Jan Van Alken beste Belg in kwalificatie!

Net als in Bonheiden stond vanmiddag ook in het Sentower Park van Opglabbeek meteen een belangrijke rubriek op het programma. De 1.40m rubriek van de CSI2* competitie gold namelijk als kwalificatie voor de Longines Rankingproeven van zowel morgennamiddag als van zaterdagnamiddag. Met maar liefst 167 combinaties aan de start diende het totaalklassement opnieuw opgesplitst te worden in twee deelklassementen.

 

Het was uiteindelijk Jan Van Alken die voor het beste Belgische resultaat wist te zorgen in deze hoofdrubriek van de dag. Van Alken zadelde zijn 10-jarige schimmelmerrie Balou van het Kapelhof Z (Balou du Rouet) en met een finishtijd van 57.25 seconden wist hij de 4de plaats voor zijn rekening te nemen in het tweede deelklassement.

 

De winst was hier voor de snelle Duitser David Will. Die snelde met de 16-jarige ruin Stakkato Rouge (Stakkato) naar een finishtijd van 53.72 seconden en daarmee had hij een ruime voorsprong op de concurrentie. De Nederlander Kevin Jochems was hier goed voor de 2de plaats. Hij rekende op de 12-jarige Balou Z (Balou du Rouet) met wie hij een tijd van 55.34 seconden op het scorebord wist te brengen. De Britse Emma Stoker vervolledigde het podium op de 3de plaats. Zij stuurde de 12-jarige Japatero Vdm (Eldorado Vd Zeshoek) naar de meet in 55.88 seconden.

 

Verder werd Ann Carton-Grootjans 11de met Kai Licha de Carmel (Prince van de Wolfsakker), Olivier Philippaerts 13de met Miro (Diamant de Semilly), Koen Vereecke 15de met l’Esmeralda Van ’t Meulenhof (Nabab de Rêve) en Thibault Philippaerts 17de met Khan Vd Kattevennen Z (Kannan)

 

In het eerste deelklassement was er dan weer een 5de plaats voor Belgisch Kampioen Jos Verlooy. Die rekende op de 11-jarige Fabregas (Zambesi TN) en doorkruiste de meet in 57.35 seconden.

 

We kregen hier een integraal Duits podium met kop amazone Tina Deuerer, die ook vorige week al enkele malen de prijzen wist te halen. Vegezeld van de 15-jarige Smint 2 (Stakkato) klokte zij af in 53.51 seconden. Philipp Schulze Topphoff met de 8-jarige Carla 229 (Comme Il Faut) en Finja Bormann met de 10-jarige Sally 721 (Stanley) waren de andere podiumgegadigden. Zij hadden er respectievelijk 54.65 seconden en 55.67 seconden voor nodig om hun parcours tot een goed einde te brengen.

 

Verder was er nog een 7de plaats voor Gilles Dunon met Donna Casalla de Poteau (Casall), een 9de plaats voor Alexander Housen met Cassandra HSP (Sandro Boy) en een 11de plaats voor Guido Hornesch met Ascanalien Z (Asca Z).

 

TAGS   |   DAVID WILL   |   EMMA STOKER   |   FINJA BORMANN   |   JAN VAN ALKEN   |   JOS VERLOOY   |   KEVIN JOCHEMS   |   PHILIPP SCHULZE TOPPHOFF   |   TINA DEUERER

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions