Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
20/05/2021 21:59 - Jumping

Wathelet springt op het podium in Bonheiden!

Met concoursen in zowel Opglabbeek als in Bonheiden belooft het een opnieuw een druk internationaal weekend te worden op Belgische bodem. In Bonheiden stond er vanmiddag meteen een en ander op het spel, want de openingsrubriek van de CSI2* competitie was meteen een 1.45m hoge Longines Rankingproef! Gregory Wathelet was meteen goed bij de pinken en wist zich hierin te verzekeren van een plaatsje op het podium. In het zadel van de 10-jarige hengst Faut-IL des 7 Vallons (Comme Il Faut), met wie hij enkele weken geleden nog sterk voor de dag kwam tijdens The Dutch Masters van ’s Hertogenbosch, snelde hij in deze speedclass naar de meet in 59.16 seconden en daarmee wist hij beslag te leggen op de 3de plaats.

 

De winst was voor de in Nederland gevestigde Braziliaan Thiago Ribas Da Costa. Die zadelde de 11-jarige merrie Kassandra Van ’t Heike (Epleader Van ’t Heike) en met een tijd van 57.47 seconden wist hij alles en iedereen achter zich te houden. Verder wist ook de Nederlandse amazone Maureen Bonder het nog sneller te doen dan Wathelet. Zij stuurde de 11-jarige Flierefluiter (Tygo) naar de meet in 57.99 seconden wat haar dus een mooie 2de plaats opleverde.

 

Verder was er nog een 4de plaats voor José Thiry met Jalisco W van de Wolvenhoek (Vivaldi du Seigneur), een 7de plaats voor Yves Vanderhasselt met Nairobi Van Kojakhoeve Z (Nabab de Rêve), een 8ste plaats voor Virginie Thonon met High Tech Vy de Septon (Del Piero P&B), een 10de plaats voor Gaetan Stalpaert met Largo de Brinco (Cardento VDL), een 11de plaats voor Marthe Heudens met Linguini de la Pomme (Marius Claudius) en een 12de plaats voor Ann-Sophie de Reviere met Jade van het Groene Dak (Nabab de Rêve).

 

TAGS   |   MAUREEN BONDER   |   THIAGO RIBAS DA COSTA

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions