Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
14/05/2021 10:18 - Jumping

Jérôme Guery beste Belg in GP-kwalificatie

Voor de derde week op rij al wordt er deze week internationaal gesprongen in het Sentower Park van het Limburgse Opglabbeek. Daar stond gisterennamiddag meteen de 1.40m hoge GP-kwalificatie op het programma en met maar liefst 140 combinaties die aan de start verschenen diende het totaalklassement opnieuw opgesplitst te worden in twee deelklassementen.

 

Het was Jérôme Guery die hier voor de beste Belgische prestatie wist te zorgen. Guery, die vorige week nog aan het werk was op de Hubside Jumping van St. Tropez, zadelde de 13-jarige ruin Tango (Cooper van de Heffinck) en wist zich in het tweede deelklassement van een 4de plaats te verzekeren na een finishtijd van 66.78 seconden.

 

De winst was hier voor de Ierse ruiter Cian O’Connor met de 10-jarige ruin Careca Ls Elite (Carusso Ls*La Silla). O’Connor stopte de klok op 64.02 seconden en daarmee had hij ruim anderhalve seconde voorsprong op de concurrentie. De Brit James Wilson was hier goed voor de 2de plaats. Hij zadelde de 13-jarige l’Amour (Lordanos) en wist de meet dan weer te bereiken in 65.76 seconden. Met een tijd van 66.35 seconden ging de 3de plaats naar de Duitse amazone Tina Deuerer. Zij kon hiervoor rekenen op de 15-jarige Smint 2 (Stakkato).

 

Verderop in het klassement was er nog een 13de plaats voor Nicola Philippaerts met Moya Vd Bisschop (Darco), een 14de plaats voor Constant van Paesschen met Veronese Teamjoy (Toulon) en een 16de plaats voor Patricia Guery met Margriet de Mariposa (Nabab de Rêve).

 

De overwinning in het eerste deelklassement en dus ook in het totaalklassement was voor de Britse ruiter Matthex Sampson. Vergezeld van de 11-jarige Connecticut (Conthargos) kruiste hij de eindmeet in 63.27 seconden en daarmee was hij de sterkste van het peloton. De Ier Darragh Kenny wist hier de 2de plaats voor zijn rekening te nemen. Hij zat in het zadel van de eveneens 11-jarige Sangris Boy (Sandro Boy) en had er dan weer 64.83 seconden voor nodig om zijn barragerit tot een goed einde te brengen. De Duitse amazone Kendra Claricia Brinkop vervolledigde het podium op de 3de plaats. Zij snelde met de 13-jarige De Flipper (Flipper d’Elle) naar de meet in 65.97 seconden.

 

Christophe Vanderhasselt werd verderop in het klassement nog 10de met Kadans van de Mispelaere (Wandor van de Mispelaere) terwijl Nicola Philippaerts hier 18de werd met Mr Uno-K Van ’t Kattenheye (Numero Uno).

 


Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions