Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
05/01/2021 11:58 - Jumping

Drie Belgen springen in de top 10 van LR!

Na de 1.50m hoge ochtendrubriek stond vanmorgen op de Hubside Jumping van het Franse St. Tropez ook meteen de tweede CSI4* rubriek op het programma. In deze 1.45m hoge Longines Rankingproef kwamen onze landgenoten opnieuw goed voor de dag, want 3 van hen wisten zich te verzekeren van een plaatsje in de top 10 van het klassement.

 

Het beste Belgische resultaat kwam van François Mathy Jr. met zijn 13-jarige schimmelhengst Casanova de L’Herse ‘(Ugano Sitte). In een barrage waarvoor zich 16 combinaties wisten te plaatsen hield Mathy alle balken netjes in de lepels, maar met zijn tijd van 42.30 seconden strandde hij helaas net naast een plaatsje op het podium. Verder wisten ook Niels Bruynseels met Libelle van de Heffinck (Cooper van de Heffinck) en Olivier Philippaerts met Miro (Diamant de Semilly) in de barrage opnieuw foutloos te blijven. Zij werden respectievelijk 8ste en 10de.

 

De overwinning bleef opnieuw in eigen land en daarvoor zorgde ditmaal amazone Alexa Ferrer. In het zadel van de 12-jaige Encantadao C’SG (Verdi TN) zette zij een tijd neer van 41.08 seconden en dit bleek voldoende voor een nieuwe Franse overwinning. Na zijn 3de plaats in de 1.50m ochtendrubriek was er ditmaal een 2de plaats voor de Brit Scott Brash. Vergezeld van zijn eveneens 12-jarige Hello Mr President (Comme d’Api V/D Hacienda Z) kruiste Brash de meet in 41.50 seconden. De derde die hier een podiumplaats wist te bemachtigen was de Oostenrijker Max Kühner, de winnaar van de Rolex Grand Prix van ’s Hertogenbosch van vorige week zondag. Kühner rekende op de 11-jarige Vancouver Dreams (Valentino) en kwam over de meet in 42.08 seconden.  

 

TAGS   |   ALEXA FERRER   |   FRANçOIS MATHY JR   |   MAX KüHNER   |   SCOTT BRASH

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions