Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
30/04/2021 19:06 - Jumping

Pieter Clemens strandt naast het podium…

In het Sentower Park van Opglabbeek was de laatste rubriek die vanmiddag op het programma stond de 1.45m hoge Longines Rankingproef. Dit bleek een lastige opgave te zijn voor velen, want van de 65 combinaties die aan de start verschenen wisten er slechts 6 foutloos te blijven en zo een ticket voor de barrage te bemachtigen.

 

Onze landgenoot Pieter Clemens was een van hen met de 10-jarige hengst Akarad Hero Z (Aganix du Seigneur Z). Clemens hield in de barrage opnieuw alle balken in de lepels, maar met zijn tijd van 39.05 seconden strandde hij helaas net naast een podiumplaats.

 

De overwinning ging naar de Italiaanse ruiter Giampiero Garofalo met de eveneens 10-jarige merrie Cava (Cadensky). Garofalo wist de klok te stoppen op 36.91 seconden en daarmee wist hij nipt de Canadees Kara Chad voor te blijven. Chad kwam met de 11-jarige Firefly W (Nabab de Rêve) binnen in 36.94 seconden en greep daarmee dus nipt naast de overwinning. De derde die een podiumplaats wist te bemachtigen was de Brit Matthew Sampson met de 9-jarige Curraghgraigue Obos Flight (Obos Qualtiy 004). Sampson had er dan weer 38.28 seconden voor nodig om zijn barragerit tot een goed einde te brengen.

 

Verder was er nog een 9de plaats voor Leonie Peeters met Tinkoucha Hero Z (Tinka’s Boy) en een 14de plaats voor Belgisch Kampioen Juniors met Chacco Me Biolley (Chacco Blue).

 

TAGS   |   GIAMPIERO GAROFALO   |   KARA CHAD   |   MATTHEW SAMPSON   |   PIETER CLEMENS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions