Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
30/04/2021 12:58 - Jumping

Ochtendwinst voor zowel Dekkers als Philippe

Op de tweede dag van het internationale concours waren het vanmorgen de ruiters en amazones van de CSI2* competitie die als eerste opnieuw aan de start kwamen in de Prijs Van Ende Roxy, een tabel A in 2 fasen waarin de hindernissen op een hoogte van 1.40m stonden. Met 135 combinaties die aan de start verschenen werd het totaalklassement opnieuw opgesplitst in twee deelklassementen en beide deelklassementen kregen opnieuw een Belgische overwinning.

 

In het eerste deelklassement was het Limburger Dries Dekkers die de winnaar werd met de 14-jarige Hippos Van De Rostal, een zoon van D’Ukase. Dekkers, die gisteren ook al met 2 paarden foutloos was tijdens de 1.45m hoofdrubriek, snelde naar de finish in 26.77 seconden en daarmee wist hij de concurrentie achter zich te houden. En ook de 2de plaats kleurde hier Belgisch en daarvoor zorgde Gilles Thomas, de winnaar van de openingsrubriek van gisteren. Thomas was opnieuw vergezeld van de 11-jarige Kick-Off AG (Prince Van De Wolfsakker) en kruiste ditmaal de meet in 27.18 seconden. De Chileen Agustin Covarrubias vervolledigde hier het podium op de 3de plaats. Hij zadelde de 9-jarige Vida Loca Della Marca (Vigo d’Arsouilles) en stopte de klok op 28.24 seconden.

 

Verder werd thuisruiter Mathias Hazebroek nog 9de met Captain Jack 63 (Catoki), Thibeau Spits 12de met Nono VD Withoeve (Elvis Ter Putte), Camille Demolie 14de met Chica Fino (Calido I) en Claire Putters 17de met Copain de Muze (Bamako de Muze).

 

In het tweede deelklassement was het Charlotte Philippe die de overwinning wist op te eisen met haar 9-jarige merrie Godiva S (Andiamo Z). Philippe, die gisteren ook al geklasseerd was, kwam over de meet in 26.97 seconden wat dus voldoende was voor de overwinning in dit tweede deelklassement. Stephex-amazone Emilie Conter volgde Philippe op de 2de plaats. Zij wist de klok te stoppen op 27.44 seconden en rekende daarvoor op de 13-jarige Clochard (Kashmir Van Schuttershof). De 3de plaats was ook hier voor de Chileen Agustin Covarrubias. Ditmaal stuurde hij de 11-jarige Flora De L’Impermeable naar de meet in 28.36 seconden.

 

José Thiry werd verder nog 6de met Fire (Numero Uno), Gilles Dunon 7de met Donna Casalla De Poteau (Casall), Max Sebrechts 9de met Nesquick Optimus (Ut Majeur De Brecey), Jos Verlooy 11de met Nashville (Diamant de Semilly) en Jeroen Appelen 17de met Nitouche V/H Hulstenhof (Dakar VDL).

 

TAGS   |   AGUSTIN COVARRUBIAS   |   CHARLOTTE PHILIPPE   |   DRIES DEKKERS   |   EMILIE CONTER   |   GILLES THOMAS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions