Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
29/04/2021 22:13 - Jumping

Vereecke en Spits winnen hoofdrubriek!

Na de 1.40m openingsrubriek was het vanmiddag in het Azelhof in Lier tijd voor de 1.45m hoofdrubriek van de dag. Met maar liefst 136 combinaties aan de start werd het totaalklassement opgesplitst in twee deelklassementen en tweemaal was het een jonge Belg die bovenaan het podium stond.

 

De winnaar van het eerste deelklassement en dus ook van het totale klassement werd Andres Vereecke. Die zadelde zijn 13-jarige schimmelmerrie In The Mood (Winningmood van de Arenberg) en met een finishtijd van 61.23 seconden wist hij dus een nieuwe overwinning op zijn palmares te schrijven. En ook de 2de plaats bleef in eigen land en daarvoor zorgde gewezen Belgisch Kampioen Dominique Hendrickx, die eerder deze week nog zijn kampioenenpaard Kannabis van de Bucxtale naar Pieter Devos zag vertrekken. Hendrickx zadelde vandaag de 12-jarige Vintadge De La Roque (Kannan) en wist de finish te bereiken in 62.90 seconden. De in ons land gevestigde Braziliaan Carlos Eduardo Mota Ribas vervolledigde het podium op de 3de plaats. Vergezeld van de 11-jarige Kartouzo Van ’t Kathof (Ustinov) klokte hij af in 63.34 seconden.

 

Verder was er nog een 4de plaats voor Bunoit Moeskops met Kiarado (Diarado), een 8ste plaats voor Charlotte Philippe met Cacharel De Amoranda Z (Corlensky G) en een 13de plaats voor Rik Hemeryck met Maestro De Brandegem (Ready Boy Des Forets).

 

In het tweede deelklassement was het Thibeau Spits die opnieuw voor een overwinning wist te zorgen. Spits, die vorige week in eigen huis op de Groentenjumping nog sterk voor de dag kwam, stuurde zijn 12-jarige zwarte ruin Juragold Bormes (Contact van de Heffinck) naar de finish in 61.83 seconden en daarmee stond hij op kop van een integraal Belgisch podium. De 2de plaats op dat podium was voor Constant van Paesschen met de 12-jarige Verdi Treize (Diamant de Semilly). Zij hadden er 63.22 seconden voor nodig om de finish te bereiken en daarmee waren ze ruim een halve seconden sneller dan gewezen bondscoach Dirk Demeersman. Die nam met de 10-jaige Love Afair 111 (Der Senaat 111) de 3de plaats voor zijn rekening na een chronotijd van 63.84 seconden.

 

Verder werd Dries Dekkers nog 5de met D&J Havanna (Griseldi), Frédéric Vernaet 6de met Born To Win AP Z (Bentley van de Heffinck), Max Sebrechts 11de met Cristel (Diamant de Semilly), Annelies Vorsselmans 12de met Wilandro 3 (Unistar), Anthony Wellens 15de met Danger Civil VH Lindenhof Z (Diamant de Semilly) en Dries Dekkers 17de met Lover Boy Van Het Schaeck (Elvist Ter Putte).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions