Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
27/04/2021 15:24 - Jumping

Kannabis van de Bucxtale naar Pieter Devos!

Transfernieuws heet van de naald… Agnes Peffer van Starthorses liet ons zonet weten dat de 11-jarige ruin Kannabis van de Buckxtale een nieuwe ruiter in het zadel zal krijgen. Na onderling overleg met Gilbert de Roock en Dominique Hendrickx zijn ze overeengekomen dat Kannabis van de Bucxtale vanaf dit weekend uitgebracht zal worden door Pieter Devos.

 

Kannabis van de Bucxtale is een zoon van PKZ Contact van de Heffinck en Concorde en werd als 2-jarige aangekocht door Albert en Agnes Peffer. Als 4-jarige kreeg hij zijn opleiding onder het zadel van Brecht Goossens en een jaar later was het Thierry Goffinet die plaatsnam in het zadel van de zwarte ruin. Onder Goffinet won Kannabis van de Bucxtale als 6-jarige tal van (inter)nationale rubrieken en werd hij vice-kampioen tijdens het Belgsich Kampioenschap in Gesves. Enkele weken later tijdens het Wereldkampioenschap voor jonge paarden in Lanaken waren ze dan weer goed voor de bronzen medaille.

 

Als 7-jarige trokken Goffinet en Kannabis de lijn gewoon verder. In februari wonnen ze een rubriek in het Portugese Vilamoura en enkele maanden later kroonden ze zich in Lummen tot Belgisch Kampioen bij de 7-jarige paarden. Later dat jaar wonnen ze in Gesves bovendien ook nog eens de Beker van België voor 7-jarige paarden.

 

Begin 2018 besloten Albert en Agnes Peffer te stoppen met hun stal en verschillende paarden werden online verkocht via Zangersheide.Auction, maar toen al raakte bekend dat de toen 8-jarige Kannabis van de Bucxtale wel zou blijven. Ze brengen hem onder bij Dominique Hendrickx, die in het verleden ook al tijdje stalruiter was bij de familie Peffer. En ook onder Dominique Hendrickx was er het nodige succes voor Kannabis van de Bucxtale, met onder andere een overwinning in de CSI3* GP van Zandhoven en in een 1.45m rubriek tijdens de Brussels Stephex Masters. Maar het mooiste moment kwam er enkele weken later toen Dominique Hendrickx en Kannabis in september 2018 Belgisch Kampioen werden in Lanaken!

 

Albert en Agnes Peffer laten weten dat Dominique en Gilbert enorm willen bedanken voor hun goede prestaties en zorgen voor Kannabis en kijken met heel veel plezier terug op de samenwerking van de afgelopen drie jaar.

 

TAGS   |   DOMINIQUE HENDRICKX   |   PIETER DEVOS   |   THIERRY GOFFINET

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions