Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
24/04/2021 17:47 - Jumping

Springfout houdt Jos Verlooy van winst…

Wat een pech voor Belgisch Kampioen Jos Verlooy vanmiddag op The Dutch Masters in het Nederlandse ’s Hertogenbosch… In de 1.45m rubriek verscheen Verlooy aan de start met de 10-jarige hengst Luciano van het Geinsteinde (Quinn van de Heffinck) en wist hij zich samen met nog 7 anderen te plaatsen voor de barrage na een foutloze basisomloop. In die 8-koppige barrage was Verlooy op weg om voor een nieuwe Belgische overwinning te zorgen, maar een springfout op de allerlaatste hindernis zorgde ervoor dat hij uiteindelijk vrede moest nemen met de 5de plaats.

 

Daardoor ging de winst naar de Ierse ruiter Denis Lynch, die met zijn stal gevestigd is in Nederland. Lynch zat in het zadel van de 14-jarige hengst Cristello (Numero Uno) en wist de concurrentie te verschalken met een foutloze rit in 33.45 seconden.

 

De Amerikaanse amazone Laura Kraut wist de 2de plaats voor haar rekening te nemen. Zij wist met de eveneens 14-jarige Constable II (Harley VDL) dus ook foutloos te blijven, maar deed er in 33.58 seconden net iets langer over dan Lynch. De 3de plaats was voor de gewezen Portugese Kampioen Rodrigo Giesteiro Almeida, die sinds enkele maanden rijdt voor de stal van Eric Berkhof. Almeida, die gisteren met een springfout nog naast de overwinning greep in de 1.55m hoofdrubriek, stuurde de 13-jarige merrie Gb Celine (Cardento VDL) naar een finishtijd van 33.67 seconden.

 

Naast Jos Verlooy was ook Jérôme Guery een van de barragisten met zijn 13-jarige ruin Tango (Cooper van de Heffinck). Ook Guery kreeg in de barrage een springfout en werd uiteindelijk 6de.

 

TAGS   |   DENIS LYNCH   |   JOS VERLOOY   |   LAURA KRAUT   |   RODRIGO ALMEIDA

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions