Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
23/04/2021 22:47 - Jumping

Philippaerts beste Belg in ’s Hertogenbosch

De openingsdag van The Dutch Masters in het Nederlandse ’s Hertogenbosch werd vanavond afgesloten met de hoofdrubriek van de dag. In deze Prijs VDL Groep, waarin de hindernissen op een hoogte van 1.55m stonden, wisten 14 combinaties zich te plaatsen voor de barrage nadat ze in de basisomloop de 0 op het scorebord wisten te houden. 4 van hen beslisten om in de barrage niet meer van start te gaan, waardoor we uiteindelijk een barrage kregen met 10 deelnemers.

 

Een van die 10 deelnemers was onze landgenoot Olivier Philippaerts met zijn 10-jarige hengst Le Blue Diamond V’T Ruytershof (Plot Blue). Als laatste starter in de ring was Philippaerts goed op weg om een gooi te doen naar de te kloppen tijd, tot hij de voorlaatst hindernis tegen de grond zag vallen. Zijn tijd van 36.88 seconden leverde hem uiteindelijk een 7de plaats op. Ook Belgisch Kampioen Jos Verlooy en 13-jarige Varoune (Verdi TN) verzamelden in de barrage 4 strafpunten. Zij waren dan weer goed voor de 9de plaats.

 

De overwinning ging uiteindelijk naar de Duitser Daniel Deusser, die tot voor enkele weken aan het werk was op het Winter Equestrian Festival van Wellington. Deusser rekende vandaag op de 12-jarige ruin Casallvano (Casall) en mocht bovenaan het podium plaatsnemen na een chronotijd van 35.66 seconden.

 

Daarmee verwees hij de Nederlandse amazone Kim Emmen naar de 2de plaats. Emmen, die zich eerder op de dag ook in de andere twee rubrieken al wist te klasseren, had met de 12-jarige Jack van het Dennehof (Toulon) als tweede starter de toon gezet met een rit in 36.31 seconden. De Noor Geir Gulliksen wist dan weer de 3de plaats op te eisen. Hij zadelde de 15-jarige VDL Groep Quatro (Quaprice Bois Margot) en snelde naar de eindmeet in 39.19 seconden.

 

TAGS   |   DANIEL DEUSSER   |   GEIR GULLIKSEN   |   KIM EMMEN

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions