Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
19/04/2021 13:20 - Fokkerij

Het opkomend talent Commander HK Z!

Het sportseizoen moet dan nog wel goed en wel op gang komen, het fokkerijseizoen is dat ondertussen al weer enkele weken! De eerste merries zijn inmiddels geïnsemineerd en menig fokkers hebben ongetwijfeld al weer tal van lijstjes klaarliggen met welke hengsten ze eventueel met welke merries kunnen gaan combineren. De gevestigde namen komen daarbij dikwijls al snel naar boven, maar aangezien de fokkerij de toekomst is wordt er natuurlijk ook naar de opkomende talenten gekeken.

 

Een van die opkomende talenten is ongetwijfeld de vijfjarige Commander HK Z, die in 2019 als driejarige werd goedgekeurd voor BWP. Commander HK Z is een zoon Marcus Ehning’s topper Comme Il Faut, waarmee we ook meteen teruggaan naar de genen van Cornet Obolensky en dit in combinatie met de legendarische merrie Ratina Z. De moeder van Commander HK Z is de negenjarige merrie E-Maitresse TVH Z, een dochter van Emerald Van ’t Ruytershof die op dit moment zelf op 1.45m-niveau springt met de Ierse ruiter Christopher Megahey.

 

Commander HK Z staat ter dekking bij de familie Theeuwes op Stud 111 en maakte onlangs in de PAVO Hengstencompetitie zijn debuut onder zijn nieuwe ruiter Joe Clee. Met een keurige nulronde was hij daar ook meteen op de afspraak. Victor Theeuwes van Stud 111 is in ieder geval erg enthousiast over het jonge talent: “Wij zijn zelf ook van plan om hem veelvuldig te gaan gebruiken op onze merrie’s en denken dat hij het beste gaat passen bij langelijnde merrie’s, maar ook merrie’s die een scheutje bloed kunnen gebruiken gaan hem super passen! Verder verwachten wij dat hij ook zeker de techniek gaat verbeteren kijkende naar zijn eigen manier van springen, die uit het boekje te noemen is!” De start van het seizoen was alvast veelbelovend voor Commander HK Z. “Ondanks het koude weer en de rustige start van het seizoen heeft hij intussen reeds heel wat merries gekregen. Vooral in België natuurlijk, maar ook in Nederland, Zweden en Frankrijk is hij intussen al bekend bij de fokkers.”

 

Voor meer info over Commander HK Z en de andere hengsten van Stud 111 surft u naar stud111.com/nl/hengsten.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions