Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
16/04/2021 23:26 - Jumping

Vic de Plecker op het GP-podium!

De laatste Grote Prijs die vandaag in het Sentower Park op het programma stond was die van de Pony’s. 5 combinaties wisten daarin in de basisomloop de 0 op het scorebord te houden en zich zo te plaatsen voor de beslissende barrage. Onder hen met Vic de Plecker en Belgisch Kampioene Laure Tijskens ook 2 landgenoten. Het was uiteindelijk Vic de Plecker die voor het beste Belgische resultaat wist te zorgen. Hij finishte met de 10-jarige Orchid’s Anucia (Kanshebber) in een mooie 39.37 seconden, maar zag daarbij ook een balkje uit de lepels vallen waardoor hij uiteindelijk vrede moest nemen met de 3de plaats.

 

Ook Laure Tijskens liep met haar 12-jarie Navayo (Jerome van de Vondelhoeve) in die barrage tegen een springfout aan. Haar finishtijd van 44.59 seconden leverde haar dan weer een 4de plaats op.

 

De overwinning was voor de Duitse amazone Lara Tönnissen met de 12-jarige Clarissa Nrw (Coronas). Zij was met haar tijd van 41.03 seconden niet de snelste, maar was wel de enige die het in de barrage opnieuw foutloos wist te doen. De 2de plaats was nog weggelegd voor de Zweedse Mathilda Hansson met de 13-jarige Unsphinx d'Hurl'Vent (Leopard de Mahoud). Zij zette in 37.98 seconden de snelste tijd op het scorebord, maar bekoopte dat ook met 4 strafpunten.

 

Verder was er nog een 6de plaats voor Merel Braspenning met Parco Van ’T Hollandhof (Berkzich Jekilja) en een 11de plaats voor Seppe Wouters met Mojito Van ’T Oordeel.

 

TAGS   |   LARA T√∂NNISSEN   |   LAURE TIJSKENS   |   MATHILDA HANSSON   |   VIC DE PLECKER

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions