Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
16/04/2021 16:33 - Jumping

François Mathy Jr. triomfeert in Lier!

Maar liefst 144 combinaties verschenen er vanmorgen op de Flandria Arena van Lier in de ring tijdens de 1.40m rubriek voor de ruiters en amazones van de CSI2* competitie. Het klassement werd hierdoor opgesplitst in twee deelklassementen en daardoor kregen we ook meteen een nieuwe Belgische overwinning. In het tweede deelklassement was het namelijk François Mathy Jr. die de beste was met de 10-jarige Hello Diamant, een zoon van, hoe kan het ook anders, Diamant de Semilly. Mathy wist de klok te stoppen op 30.35 seconden en kon door het groot aantal deelnemers dus opnieuw een overwinning bijschrijven op zijn palmares.

 

Op de 2de plaats kregen we hier wel een heel uitzonderlijk scenario, want deze werd zomaar even gedeeld door 3 combinaties waarvan dan ook nog eens 2 keer onze landgenoot Dirk Demeersman. Zowel met de 10-jarige Love Afair 111 (Der Senaat 111) als met de 8-jarige Corvette Van ’T Koningshof Z (Clarissimo Z) kwam onze gewezen bondscoach over de meet in 31.04 seconden, iets wat ook nog lukte voor de Fransman Benjamin Robert met de 10-jarige Ze Carioca (Canturo).

 

Verder was er ook nog een 8ste plaats voor Thomas De Wit met Looping (Nabab de Rêve), een 9de plaats voor Niels Bruynseels met Diornella-D (Diamant de Semilly), een 12de plaats voor Olivier Philippaerts met Mr Uno-K Van ’t Kattenheye (Numero Uno) en een 14de plaats voor Philippe Le Jeune met Home Made-P.L. (Filou de Muze).

 

Maar de grote winnares werd opnieuw de Britse amazone Emma Stoker, die ook gisteren al de 1.40m rubriek wist te winnen. Stoker, die rijdt voor stal van Axel Verlooy, rekende opnieuw op de 12-jarige Japatero VDM en stuurde de zoon van Eldorado van de Zeshoek foutloos naar de meet in 30.33 seconden en won zo het eerste deelklassement. Maar dat was niet alles, want Stoker werd hier ook nog 2de met 8-jarige Q Seven (FRH Quaid). Ditmaal had ze er 30.89 seconden voor nodig om haar 2de fase tot een goed einde te brengen. Haar landgenoot Douglas Duffin vervolledigde het podium hier op de 3de plaats. Hij finishte met de eveneens 8-jarige Imperium RJ (Dakar VDL) in 31.52 seconden.

 

Thibeau Spits en Juragold Bormes, de winnaars van de hoofdrubriek van gisteren, werden ditmaal 4de, Jessica Geurts en Harkito Van Den Berg (Darco) 5de, Olivier Philippaerts en Le Blue Diamond V’T Ruytershof (Plot Blue) 16de en Max Sebrechts met Nesquick Optimus (Ut Majeur De Brecey) tenslotte 18de.

 

TAGS   |   BENJAMIN ROBERT   |   DIRK DEMEERSMAN   |   DOUGLAS DUFFIN   |   EMMA STOKER   |   FRANçOIS MATHY JR

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions