Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
15/04/2021 16:20 - Jumping

Louise Ameeuw start met overwinning!

Terwijl er deze week zowel in Bonheiden als in Lier een tweesterrenconcours op het programma staat verzamelt de internationale jeugd in het Sentower Park in het Limburgse Opglabbeek voor de jaarlijkse Nations Cup. Het concours startte vanmorgen op de Ashford Arena met een 1.40m rubriek voorbehouden voor de Juniors en dat leverde ook meteen een Belgische overwinning op. Het was namelijk amazone Louise Ameeuw die er de best was met haar 17-jarige KWPN-ruin Zigali P S (BMC Kigali). De dochter van Christophe Ameeuw snelde in deze speedclass naar een finishtijd van 71.13 seconden en daarmee liet ze meteen het nationale volkslied weerklinken.

 

En ook op de 2de plaats kregen we een Belgische amazone met Aurelia Guisson en haar 8-jarige merrie No Limit vh Legita Hof Z (Nabab de Rêve). Ook Guisson wist alle balken netjes in de lepels te houden, maar zij deed er in 73.95 seconden toch bijna 3 volle seconden langer over dan Ameeuw. De Duitse Romy Rosalie Tietje vervolledigde het integrale vrouwelijke podium op de 3de plaats. Zij zadelde de 10-jarige Cascadino (Cartani 4), die ze naar de finish loodste in 74.29 seconden.

 

Wat verderop in het klassement was er ook nog een 8ste plaats voor Evelyne Putters met Hector (Cicero Z Van Paemel).

 

TAGS   |   AURELIA GUISSON   |   LOUISE AMEEUW   |   ROMY ROSALIE TIETJE

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions