Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
28/03/2021 08:59 - Jumping

Daniel Deusser wint nu ook de Rolex GP!

Nadat hij de afgelopen weken in Wellington al tal van successen wist te behalen heeft de Duitser Daniel Deusser gisterenavond nog maar eens een overwinning aan zijn palmares toegevoegd! In de 1.60m hoge Rolex Grand Prix werd hij namelijk opnieuw de eindlaureaat met zijn 13-jarige voshengst Scuderia 1918 Tobago Z, de zoon van Tangelo van de Zuuthoeve die in eigendom is van Stephex Stables en Scuderia 1918. In een barrage waarvoor zich 8 combinaties wisten te plaatsen verschenen Deusser en Scuderia 1918 Tobago Z als laatste in de ring en met hun tijd van 36.402 seconden wisten ze opnieuw de concurrentie achter zich te houden.

 

Deusser: “Tobago is al jaren mijn beste paard. Hij heeft al veel Grand Prix’s gewonnen en hij houdt ook erg van grote grasarena's. Hij was hier de laatste weken al in zeer goede vorm. Dat betekent niet per se dat hij vandaag wint, maar hij behield zijn vorm en hij presteerde geweldig. Het was een beetje in mijn voordeel vandaag dat ik als voorlaatste moest starten in de eerste ronde en als laatste in de barrage. Ik wist precies wat ik moest doen. En uiteindelijk moet ik zeggen dat als het eenmaal lukt en het paard springt hoe hij springt, het niet zo moeilijk was."

 

Door de snellere tijd van Deusser moest de Israëliër Daniel Bluman uiteindelijk genoegen nemen met de 2de plaats. Hij had met de 10-jarige merrie Gemma W (Luidam) een tijd van 36.544 seconden op het scorebord weten te brengen, maar moest uiteindelijk dus vrede nemen met de 2de plaats. De Nederlander Harrie Smolders tenslotte vervolledigde het podium op de 3de plaats. Hij rekende voor deze Grand Prix op de eveneens 10-jarige Bingo du Parc (Mylord Carthago) en wist de finish te bereiken in 36.742 seconden.

 

TAGS   |   DANIEL BLUMAN   |   DANIEL DEUSSER   |   HARRIE SMOLDERS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions