Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
22/03/2021 11:32 - Jumping

GP-winst voor Darragh Kenny in Wellington!

De Ierse ruiter Darragh Kenny heeft gisteren in het Palm Beach International Equestrain Centre van Wellington de CSI3* GP op zijn naam weten te schrijven. Kenny won zaterdag ook al de 1.50m hoofdrubriek met Vertige de Galarzacs (Quaprice du Bois Margot), maar rekende gisteren op de 10-jarige KWPN-merrie Great-Tikila J (Carosso VDL). In een barrage waarvoor zich uiteindelijk 10 combinaties wisten te plaatsen snelde Kenny naar een finishtijd van 35.247 seconden en daarmee wist hij dus opnieuw een overwinning in de wacht te slepen.

 

Kenny: “"Om eerlijk te zijn heb ik eigenlijk heel veel geluk gehad in de barrage. Ik was van plan om zes [galopsprongen] te doen zoals iedereen deed in de eerste lijn, en daarna heel kort naar de dubbel te draaien, en ze deed echt haar best. Ik kreeg een harde aanraking op de achterste paal terwijl ik uit de dubbel sprong, maar kwam er gelukkig mee weg, en toen deed ik zes galopsprongen waar Hilary er vijf had gedaan, dus ik dacht: ‘Oké, beter gas geven nu.’”

 

Het zilver bleef in eigen land en daarvoor zorgde amazone Hilary Mc Nerney met de 10-jarige hengst Lovelight (Lord Z). Ook zij wist de balken opnieuw in de lepels te houden, maar deed er in 36.539 seconden toch ruim een seconde langer over dan Kenny. Haar landgenote Mimi Gochman vervolledigde het podium op de 3de plaats. Gochman, die eerder op de dag ook al de finale van de CSIU25-competitie won, was vergezeld van de 13-jarige Gigi’s Girl BH (Vingino) en stopte te klok op 41.388 seconden.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions