Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
14/03/2021 10:27 - Jumping

Abdel Saïd wint de CSI5* GP van Wellington!

Onder de lampen in de International Arena van het Palm Beach International Equestrian Centre in Wellington heeft de Egyptenaar Abdel Saïd gisterenavond plaatselijke tijd de CSI5* GP op zijn naam weten te schrijven. Saïd verscheen aan de start met de 10-jarige ruin Bandit Savoie, een zoon van Qlassic Bois Margot die hij in september kocht van Steve Guerdat, en samen waren ze een van de 9 combinaties die in de basisomloop foutloos bleven en zich zo plaatsten voor de barrage. Als 5de starter in de ring stuurde Saïd Bandit Savoie naar de finishlijn in 38.705 seconden en daarmee wist hij de concurrentie uiteindelijk achter zich te houden.

 

Saïd: “"Bandit Savoie is een pittig paard en heeft ook wel karakter. Maar ik hou van het vuur dat hij in zich heeft. Het vuur zorgde er ook wel voor dat we de afgelopen paar wedstrijden nog wat fouten kregen omdat ik hem nog niet echt kende, maar ik heb mijn twee Grand Prix-paarden eerder in het circuit verkocht, dus ik moest met hem echt een stapje verder gaan vandaag.”

 

De 2de plaats in deze Grand Prix ging naar de Duitser Daniel Deusser, die vorige week met Scuderia 1918 Tobago Z nog de CSI4* GP wist te winnen. De ruiter van Stephan Conter rekende vandaag op de 11-jarige merrie Killer Queen VDM (Eldorado van de Zeshoek), maar kwam met zijn tijd van 38.716 seconden 1 honderdste van een seconde tekort voor een nieuwe GP-overwinning.

 

Deusser: “In de afgelopen weken heeft Killer Queen VDM zichzelf bewezen. Ze is een merrie met een ongelooflijk vermogen en ze weet hier ook goed mee om te gaan. Ze wil echt geen fout maken! Vandaag was een fantastische ronde voor haar. Ik kreeg echter niet de beste afstand naar de voorlaatste hindernis. Ik was van plan om gewoon de acht galoppassen te doen, maar ze heeft een grote galop waardoor ik diep kwam op die voorlaatste hindernis. Daar heb ik het verloren!"

 

De derde ruiter die op het podium mocht plaatsnemen was de Ier Cian O’Connor. De was vergezeld van de 9-jarige Kilkenny (VDL Cardento VDL) en wist de meet te bereiken in 39.093 seconden.

 

Foto's :
TAGS   |   ABDEL SAID   |   CIAN O'CONNOR   |   DANIEL DEUSSER

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions