Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
03/12/2021 18:29 - Jumping

FEI verlengt wedstrijdverbod!

De FEI heeft het verbod op alle internationale evenementen op het vasteland van Europa verlengd met twee weken tot 11 april 2021. Dit werd vandaag unaniem goedgekeurd tijdens een FEI Executive Board-vergadering. Het uitgebreide wedstrijdverbod is van toepassing op alle FEI disciplines en heeft tot doel de verdere verspreiding van de zeer agressieve variant van het virus te minimaliseren.

 

De regel is in eerste instantie van toepassing op alle geplande internationale evenementen, maar de FEI beveelt echter nogmaals ten zeerste aan dat ook alle nationale federaties hun nationale evenementen annuleren om zo het transport van paarden tot een minimum te beperken. Deze verlenging van het wedstrijdverbod is cruciaal om de verspreiding van het virus te vertragen, zodat de rest van het seizoen kan worden behouden.

 

Geen Wereldbekerfinale

 

Helaas betekent deze verlenging ook dat de FEI World Cup Finals voor het tweede opeenvolgende jaar geannuleerd wordt. Vorig jaar werd de finale in Las Vegas al geschrapt vanwege de Covid-19-pandemie. De Longines FEI Jumping World Cup Finale en de FEI Dressage World Cup Finale stonden op het programma van 31 maart tot 4 april 2021 in het Zweedse Göteborg.

 

"De verlenging van het wedstrijdverbod is moeilijk voor iedereen, en het verlies van de FEI Wereldbekerfinale voor een tweede jaar is bijzonder verwoestend, vooral voor de gekwalificeerde atleten en voor onze trouwe toppartner Longines", zei FEI-secretaris-generaal Sabrina Ibáñez. “We weten hoeveel werk Tomas Torgersen en zijn ongelooflijke team in Göteborg hebben gestoken in het organiseren van de finale van 2021, die deel zou hebben uitgemaakt van de viering van de 400ste verjaardag van de stad, dus dit is een bittere klap.”

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions