Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
03/02/2021 14:56 - Jumping

Belgische federaties nemen maatregelen

Naar aanleiding van de communicatie die FEI gisteren verspreidde aangaande het annuleren van wedstrijden op het Europese vasteland, zat vanochtend de directie van KBRSF, Paardensport Vlaanderen en LEWB samen met de diergeneeskundige commissie van KBRSF om te bespreken welke maatregelen ook op nationaal vlak dienen genomen te worden.

 

FEI verbiedt alle wedstrijden ( m.u.v. enkele tours die reeds begonnen zijn) in 10 Europese landen waaronder België tot en met 28 maart.  Als bijkomendemaatregelen hebben de Belgische paardensportfederaties eveneens belangrijke beslissingen genomen.

 

  1. Alle wedstrijden van alle disciplines en op alle niveaus eveneens worden geannuleerd tot en met 28 maart 2021. Uiteraard ontvangen mensen die ingeschreven waren voor een wedstrijd (bvb Gold, PAVO Hengstencompetitie, …) of een andere activiteit die door KBRSF, Paardensport Vlaanderen of LEWB gepland was, hun inschrijvingsgelden eerstdaags terug.
  2. Wat betreft trainingen, veilingen, en alle andere samenkomsten van verschillende ‘paardenbubbels’ wordt met aandrang het afstel en/of uitstel gevraagd.  Er moet ten allen koste vermeden worden dat verschillende ‘bubbels’ met elkaar in aanraking komen. Elk niet-essentieel transport van paarden wordt dan ook ten stelligste afgeraden.  Paardensport Vlaanderen en LEWB vragen aan hun aangesloten clubs om de deuren te sluiten voor paarden en atleten uit andere ‘bubbels’.

 

De dierenartsen raden aan om paarden te blijven vaccineren. Hoewel deze vaccins geen wondermiddelen zijn die alle symptomen uitsluiten, kunnen zij wel bijdragen tot het milderen van de symptomen van zieke paarden, en zullen zij op lange termijn zeker een positief effect teweegbrengen.

 

Wat kan u momenteel zelf doen?

 

  • Controleer dagelijks de temperatuur van uw paard rectaal, en zo mogelijk ’s ochtends en ’s avonds. Wanneer de temperatuur van een paard in rust 38,5° Celsius of meer bedraagt, is dit onrustwekkend en dient u een dierenarts te consulteren.
  • Het eerste symptoom van EHV-1 is de verhoogde temperatuur, nadien kunnen zich mogelijks ademhalingsproblemen en neurologische problemen ( moeilijk bewegen, niet meer kunnen opstaan,…) ontwikkelen. Bij drachtige merries kan Rhino leiden tot het verwerpen van het veulen, vaak op een later moment ( 9-10 maanden) van de dracht.

 

Paardensport Vlaanderen, KBRSF en LEWB staan dagelijks in contact met de getroffen Belgische ruiters in Valencia, om hen bij te staan en te helpen waar mogelijk. Er wordt beroep gedaan op de dierenarts gestuurd door de Franse Federatie, als contactpersoon voor onze ruiters ter plaatse.

 

Heeft u vragen of bezorgdheden, dan kan u ons steeds mailen via EHV-1@equibel.be. 

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions