Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
23/02/2021 07:09 - Jumping

CES Valencia Tour: flinke uitbraak EHV-1

Afgelopen zondag werd de CES Valencia Tour in Spanje stilgelegd vanwege een virusuitbraak. De eerste berichten uit Valencia deden vermoeden dat het om een paar zieke paarden ging, maar inmiddels is duidelijk dat het om een flinke uitbraak gaat met tientallen besmette paarden. Het gaat daarbij om een uitbraak van de neurologische vorm van het Equine Herpesvirus (EHV-1), zo meldt de FN aan St. Georg.de.

 

St. Georg.de nam contact op met de Duitse paardensportkoepel FN en zij meldt aan de website dat vanuit FEI-zijde inmiddels is bevestigd dat het om het EHV-1-virus gaat.

 

De Zweedse paardensportbond heeft het volledige statement van de FEI gepubliceerd, klik hier om het te lezen.

 

Alle paarden geschorst door FEI

 

Alle paarden die vanaf 1 februari op het concoursterrein van CES Valencia gestald waren, worden door de FEI geschorst. Dat betekent dat ze niet aan FEI-evenementen mogen deelnemen, totdat ze aan bepaalde testvereisten hebben voldaan. Organisatoren van andere tours in Spanje zijn geïnformeerd en zijn geadviseerd geen paarden aan te nemen die in Valencia waren.

 

Tientallen paarden ziek en zelfs paarden gestorven

 

Het gaat niet om een kleine uitbraak: St-Georg.de sprak met verschillende ruiters en die melden dat van de 120 paarden die nog in Valencia zijn, er ruim 40 koortsverschijnselen hebben. Ook zouden er volgens die ruiters paarden zijn gestorven. Dat is officieel nog niet bevestigd.

 

Eerste paarden op donderdag ziek

 

Het concours werd zondagmiddag pas stilgelegd, terwijl de eerste paarden al op donderdag koortsverschijnselen toonden.

 

Ruiters met paarden vertrokken

 

Horses.nl vernam uit verschillende bronnen dat vele ruiters met hun paarden vertrokken zijn, terwijl ze al wisten van de uitbraak. Ook St. Georg maakt daar melding van.

Dat was volgens de FEI ook toegestaan: voorwaarde daarbij was wel dat de paarden symptoomvrij zijn en ze onderweg naar huis geen tussenstops maken.

 

Paarden isoleren

 

De Spaanse paardensportfederatie (RFHE) raadt aan om alle paarden met symptomen direct te isoleren en hetzelfde geldt voor paarden die in de buurt hebben gestaan van besmette paarden. Ook raadt de bond aan alle paarden te testen middels een PCR-test.

 

Bron: Horses.nl

 

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions