Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
14/02/2021 21:34 - Jumping

Jérôme Guery wint de CSI3* GP van Vejer!

Wat een openingsweek voor de Belgische delegatie op de Sunshine Tour van het Spaanse Vejer de la Frontera! Nadat Gudrun Patteet de voorbije twee dagen al tweemaal de hoofdrubriek wist te winnen kreeg vanmiddag ook de CSI3* GP een Belgische winnaar! Het was namelijk Jérôme Guery die er de eindlaureaat werd met zijn 15-jarige hengst Quel Homme de Hus (Quidam de Rêvel). In een barrage waarvoor zich 15 combinaties wisten te plaatsen snelde Guery naar een finishtijd van 42.39 seconden en daarmee boekte hij zijn tweede overwinning van de dag! Maar daarmee verwees hij ook meteen een andere Belgische combinatie naar de 2de plaats…

 

Totdat Guery in de ring verscheen was het namelijk Gudrun Patteet die aan de leiding stond met haar 9-jarige merrie Sea Coast Monalisa Van ’t Paradijs, de dochter van Bamako de Muze waarmee ze donderdag ook al 3de werd. Patteet had de klok stil gezet op 44.20 seconden, maar zag dus een derde opeenvolgende overwinning aan haar neus voorbijgaan.

 

Guery: “Ik zag dat Gudrun snel en goed reed en ik probeerde het beter te doen! Ik ken mijn paard heel goed en deze grote arena’s zijn natuurlijk geweldig voor hem. Ik denk dat ik korter naar de dubbel draaide dan Gudrun en in de tweede lijn deed ik een galoppas minder. In het laatste deel van het parcours kon ik bovendien blijven galopperen en ik denk dat ik daar ook een galoppas minder deed dan haar.”

 

De derde die in deze Grote Prijs het podium wist te halen was de Deense ruiter Andrea Schou. Vergezeld van de 10-jarige Quadrosson Ask (Quadros 3) wist hij de finish te halen in 45.69 seconden.

 

Verder was er voor ons land ook nog een 8ste plaats voor Jordy Van Massenhoven met Gaga E D’Augustijn (Bustique) en een 11de plaats voor Pieter Clemens met Icarus (Querleybet Hero).

 

Foto's :
TAGS   |   ANDREAS SCHOU   |   GUDRUN PATTEET   |   JEROME GUERY

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions