Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.



Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.




Inloggen

Onthoud mij
02/12/2021 08:33 - Jumping

Sprunger verkoopt Little Magic D'Asschaut!

De Zwitserse amazone Janika Sprunger ziet een van haar toppaarden uit haar stallen vertrekken. Via haar Instagram liet ze gisterenavond namelijk weten dat ze afscheid heeft genomen van de 10-jarige BWP-er Little Magic D’Asschaut. De bruine ruin zal voortaan onder Amerikaanse vlag aan de start komen.

 

Little Magic D'Asschaut werd gefokt door Ann Muys en is een zoon van Back Gammon uit de merrie Inschallah II van ’t Asschaut (Nonstop). Als jong paard kreeg hij zijn opleiding onder het zadel van de Belgische amazone Rachel Steffen, waarmee hij in 2017 op de Tops Internationale Arena in Valkenswaard in het oog sprong van Janika Sprunger. Zij was direct overtuigd en investeerde in de toen 6-jarige Little Magic D'Asschaut.

 

Janika Sprunger reed hem vervolgens zelf in de rubrieken voor de jonge paarden en leidde hem verder op tot op 1.50m niveau. Door Sprunger’s zwangerschap was het sinds midden vorig jaar echter haar partner Henrik Von Eckermann die in het zadel zat van Little Magic D'Asschaut. Zo wonnen zij in november nog de CSI3* GP op de Sunshine Tour van Vejer de la Frontera en werden ze in september 4de tijdens de CSI5* wedstrijd van de Hubside Jumping in St. Tropez. Het laatste optreden van het duo was afgelopen week op het Winter Equestrian Festival van Wellington. Toen werden ze nog 4de in een 1.55m rubriek.

 

Sprunger: “Bedankt Little Magic! Er was niet één dag dat je ons teleurstelde en je gaf ons zoveel plezier gedurende die jaren samen. Je zal gemist worden!”

 

TAGS   |   HENRIK VON ECKERMANN   |   JANIKA SPRUNGER   |   RACHEL STEFFEN

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions