Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
02/10/2021 11:18 - Jumping

Peter Weinberg geeft tekst en uitleg!

De meeste atleten plaatsen zichzelf voor de Olympische Spelen via goede prestaties, maar voor de paardensport ligt dat anders. Daar ligt alle verantwoordelijkheid bij de bondscoach, de Duitser Peter Weinberg. Hij is van plan om de Belgische top 3 te selecteren. Maar wie wordt de reserve?

 

Voor het eerst zullen er op de Spelen geen schrapresultaten zijn. Tot nu toe mochten er 4 rijders deelnemen aan de landencompetitie, waarvan na elke ronde het resultaat van de rijder met de meeste strafpunten mocht geschrapt worden. Dat is veranderd om nog meer landen aan de start te krijgen. 

 

Jammer voor ons land, want we zijn heel sterk in de breedte met 10 rijders in de top 100. Drie mannen mogen er dus naar Tokio en 1 reserve. Maar wie?

 

Peter Weinberg: "ls de huidige situatie niet meer veranderd, dan worden dat op basis van de huidige ranking Pieter Devos (nummer 6 van de wereld), Niels Bruynseels (nummer 15) en Jos Verlooy (nummer 17)."

 

"De echte kwalificatie moet nog beginnen (als corona dat toelaat) tijdens het outdoorseizoen. Enkel wedstrijden op 5-sterrenniveau zullen in rekening gebracht worden. Dat worden dus de Wereldbekerfinale in Göteborg, ’s Hertogenbosch, Wellington, Doha, Rotterdam, Hickstead, Falsterbo, Rome, Aken en Knokke."

 

Wie zijn de outsiders buiten onze huidige top drie? "Dat zijn de broers Philippaerts, Grégory Wathelet en Jérôme Guery", antwoordt de bondscoach.

 

"Op dit moment ben ik een plan aan het uitwerken om te bepalen wie naar welke jumping trekt, met welk paard. De Global Champions Tour en Global Champions League zullen niet meetellen. Dat zijn belangrijke competities, maar niet iedereen mag er aan deelnemen."

 

"Over een maand of 3 zal mijn selectie bekend zijn", besluit Weinberg.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions