Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
02/07/2021 09:43 - Jumping

Thomas de Wit beste Belg in hoofdrubriek!

Na de overwinning van Pieter Kenis eerder op de dag was het gisterenavond in het Sentower Park uitkijken hoe de Belgen het ervan zouden brengen in de 1.45m hoofdrubriek. Van de 67 combinaties die aan de start verschenen van deze avondrubriek wisten zich er 10 te plaatsen voor de barrage, waaronder met Thomas de Wit ook één Belg. De Wit zat in het zadel van de 10-jarige ruin Looping (Nabab de Rêve) en besloot van in de barrage op zeker te spelen. Hij hield alle balken netjes in de lepels en met zijn finishtijd van 41.48 seconden wist hij beslag te leggen op de 7de plaats.

 

De overwinning ging naar de snelle Duitser Felix Hassmann, die donderdag tijdens de kwalificatie van de Grote Prijs ook al 2de was en eerder op de dag ook al de rubriek voor de 7- en 8-jarige paarden wist te winnen. Hassmann rekende opnieuw op de 12-jarige Sig Captain America (Captain Fire) en wist de concurrentie op afstand te houden met zijn finishtijd van 35.33 seconden.

 

Op de 2de plaats kregen we de Nederlandse amazone Sanne Thijssen, die de 9-jarige Hi There (Nabab de Rêve) onder het zadel had. Thijssen reed een sterke rit, maar kwam met haar tijd van 37.17 seconden toch ruim tekort om Hassmann te bedreigen. De Duitser Christian Ahlmann tenslotte vervolledigde het podium op de 3de plaats. Vergezeld van de eveneens 9-jarige Calvino 16 (Castelan II) kruiste hij de eindmeet in 37.58 seconden.   

 

TAGS   |   CHRISTIAN AHLMANN   |   FELIX HASSMANN   |   SANNE THIJSSEN   |   THOMAS DE WIT

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions