Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
02/05/2021 16:27 - Jumping

Schoonbroodt-De Azevedo en Kumps in top 10!

Op de Atlantic Tour van het Portugese Vilamoura stond vanmiddag om 12.00u de 1.45m hoge Longines Rankingproef op het programma. Zowel Celine Schoonbroodt-De Azevedo als Alexander Kumps kwamen daarin sterk voor de dag en wisten zich te verzekeren van een plaats in de top 10 van het klassement.

 

Celine Schoonbroodt-De Azevedo rekende op haar 10-jarige schimmelruin Clinto T Z (Clintissimo Z) en was een van de 9 combinaties die zich wisten te plaatsen voor de barrage. Daarin kreeg ze een springfout, wat haar uiteindelijk de 9de plaats opleverde. Alexander Kumps verscheen dan weer aan de start met de eveneens 10-jarige Luigi van de Kornelishoeve (Carabas Vd Wateringhoeve) en wist in de basisomloop ook alle balken in de lepels te houden. Helaas liep hij daarbij tegen 1 strafpuntje voor tijd aan, waardoor hij de barrage nipt miste en genoegen moeste nemen met de 10de plaats.

 

De winst was hier voor de Duitse amazone Finja Bormann, die vergezeld was van de 13-jarige Clippo 3 (Casall). Bormann wist in die 9-koppige barrage de klok te stoppen op 33.72 seconden en zo alles en iedereen achter zich te houden. De Fransman Titouan Schumacher nam na Bormann de 2de plaats voor zijn rekening. Schumacher, die vorige jaar in Vilamoura en enkele GP’s wist te winnen, zadelde zijn 14-jarige Atome Z (Amadeus Z Brimbelles) en kwam met zijn tijd van 33.94 seconden nipt tekort om voor een nieuwe overwinning te zorgen. De Nederlander Johnny Pals tenslotte vervolledigde het podium op de 3de plaats. Hij zat in het zadel van zijn 15-jarige hengst Fernando (For Pleasure) en kruiste de meet in 34.13 seconden.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions