Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
02/04/2021 22:29 - Jumping

Vanderhasselt beste Belg in GP-kwalificatie!

Net als vorige week wordt er ook deze week opnieuw internationaal gesprongen in het Limburgse Sentower Park. Tijdens deze openingsdag mochten de ruiters en amazones van de CSI2* competitie meteen vol aan de bak, want hun openingsrubriek was vanmiddag de 1.40m hoge kwalificatierubriek voor de Longines Rankingproef van morgenavond en voor de CSI2* GP van zondagmiddag. Met een totaal van 135 deelnemers aan de start werd het totaalklassement opgesplitst in twee deelklassementen.

 

In het tweede deelklassement wist Christophe Vanderhasselt de top 10 van het klassement te halen. Vanderhasselt zadelde de 9-jaige merrie Angelika Hero Z (Aganix du Seigneur Z) en met een finishtijd van 61.88 seconden wist hij op de 9de plaats voor de beste Belgische prestatie te zorgen.

 

Het was de Fransman Gregory Cottard die hier domineerde door zowel de 1ste als de 2de plaats voor zijn rekening te nemen. Winnen deed hij me de 10-jarige merrie Bibici (Norman Pre Noir), die hij naar de meet wist te sturen in 55.91 seconden. En voor de 2de plaats rekende hij op de 9-jarige Cocaine du Val (Mylord Carthago), met wie hij de klok wist te stoppen op 56.50 seconden. De snelle Duitser Felix Hassmann wist hier de 3de plaats op zijn naam te schrijven. Dit deed hij met de eveneens 9-jarige Gsi Pit Perigueux (Perigueux) en dit na een tijd van 58.96 seconden.

 

In het eerste deelklassement kregen we met Max Thirouin ook een Franse winnaar. Thirouin wist een tijd van 54.82 seconden op het scorebord te brengen en deed dat met de 13-jarige Utopie Villelongue (Mylord Carthago). Felix Hassmann met de 12-jarige Sig Captain America (Captain Fire) en de Turk Omer Karaevli met de 10-jaige Livingstone van het Peggershof (Ogano Sitte) waren hier de ander podiumlaureaten. Zij finishten in respectievelijk 56.36 seconden en 57.88 seconden.

 

Voor ons land was er een 14de plaats voor Bunoit Moeskops met Kiarado (Diarado), een 16de plaats voor Chloé Vranken met Emir de VY (Calvaro F.C.) en een 17de plaats voor Jens Thys met Kapucijn V/D Donkhoeve (Vagabond de la Pomme).

 

TAGS   |   FELIX HASSMANN   |   GREGORY COTTARD   |   MAX THIROUIN   |   OMER KARAEVLI

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions