Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
02/01/2021 22:19 - Jumping

Pavo Hengstencompetitie gaat van start!

Dat Corona de sportieve wereld eveneens in de ban heeft, is ondertussen geweten. Ook de PAVO Hengstencompetitie krijgt daardoor in 2021 een aangepast programma. Door de huidige coronamaatregelen staan deze wedstrijden helaas enkel voor ruiters die professioneel sporter zijn, tot het talentenplan behoren of op de lijst van topsporters van Sport Vlaanderen opgenomen zijn. Klik hier voor meer duidelijkheid hierover.

 

Na rijp beraad en overleg met heel wat actoren is daarom volgend traject uitgestippeld voor de PAVO Hengstencompetitie 2021.

 

Er worden drie manches georganiseerd voor de hengsten. De volgende data en locaties zijn hiervoor weerhouden:

 

Manche

Indoor/Outdoor

Wanneer

Waar

1e manche

INDOOR

maandag  22/02/2021

Sentower Park (start 10u)

2e manche

INDOOR

dinsdag 9/03/2021

Azelhof (start 10u)

3e manche

OUTDOOR

zaterdag 3/04/2021

Azelhof

 

 

OPGELET: de eerste manche werd verplaatst van 24 februari naar 22 februari.
Het unieke aan het format van deze editie is dat de derde manche samenvalt en verweven wordt met de STX Cycluswedstrijd die dat weekend wordt gepland. Een specifiek programma wordt opgesteld waarbij de hengsten uiteraard in aparte reeksen zullen springen.  

 

De eerste manches die indoor verreden zullen geen publiek zullen mogen verwelkomen en uiteraard zal dit gecompenseerd worden met de live streaming die voorzien wordt door ClipMyHorse. Ook op de derde manche zal er livestreaming voorzien zijn. Bovendien zorgt ook voor deze editie Hippomundo voor de nodige achtergrondinformatie.

 

Hieronder enkele specifieke zaken voor de PAVO hengstencompetitie 2021

 

  • De PAVO Hengstencompetitie staat open voor 4-,5- en 6-jarige hengsten, ingeschreven bij de geboorte in een stamboek erkend door de W.B.F.S.H. en geldig geïmmatriculeerd bij de KBRSF.
  • Alle hengsten dienen vooraleer hun eerste deelname een basisinschrijving te nemen van 100 Euro (+ 5% administratieve kost online inschrijving)
    • Deze zal via Equibel in orde gebracht worden: ‘CSN 6990           Basisinschrijvingen PAVO Hengstencompetitie' 
    • De basisinschrijving staan open vanaf 2/02/2021 tot en met 15/02/2021. Dit is ook meteen de sluitingsdatum van de eerste manche.
  • De ruiters zijn in het bezit van een geldige Paardensport Vlaanderen of LEWB licentie minimaal niveau J08 voor deelname bij de 5- en 6-jarigen, en minimaal J03 voor deelname bij de 4-jarigen
  • Door het aangepaste coronaprogramma zal er dit jaar geen finale verreden worden. Er zal informatief een eindklassement opgemaakt worden zodat de prestaties van de hengsten over de volledige PAVO Hengstencompetitie daar kunnen nagekeken worden.

 

Bron: Paardensport Vlaanderen

 

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions