Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
30/01/2021 22:48 - Jumping

Pieter Kenis strandt net naast het podium...

Na de finalerubrieken voor de jonge paarden stond vanavond in het Limburgse Sentower Park nog de 1.45m hoofdrubriek van de CSI2* op het programma. Van de 48 combinaties die in de ring verschenen van deze Prijs Prova-Oil wisten er 13 de basisomloop van de Nederlandse pistebouwer Henk Linders foutloos af te leggen en zich zo te plaatsen voor de barrage. Onder hen ook onze landgenoot Pieter Kenis met de 13-jarige Unic du Plessis (O’Bion du Plessis). Kenis wist in die barrage opnieuw alle balken in de lepels te houden, maar met zijn finishtijd van 32.62 seconden moest hij wel vrede nemen met een plaatsje net naast het podium.

 

De overwinning ging net als tijdens de finale voor de 5- en 6-jarige paarden naar de Duitser Christian Ahlmann. Die zat ditmaal in het zadel van de 8-jarige ruin Nachito V/D Ketse (Quality Time) en wist met zijn tijd van 29.91 seconden als enige onder de grens van de 30 seconden te blijven.

 

De 2de plaats ging naar onze Noorderburen met Maikel van der Vleuten en de 9-jaige Elwikke (Eldorado Vd Zeshoek). Van der Vleuten, die gisterenavond ook al 3de was tijdens de 1.45m hoge Longines Rankingproef, had er 30.47 seconden voor nodig om zijn barrage tot een goed einde te brengen. De Bulgaar Rossen Raitchev wist de 3de plaats voor zijn rekening te nemen. Hij was vergezeld van de 10-jarige Verdi SH (Verdi TN) en stopte de klok op 31.91 seconden.

 


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2022 © Galop.be & Pweb Solutions