Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
30/01/2021 07:35 - Jumping

Springfout houdt Tim Prouvé van winst in LR!

De snelste tijd in de barrage, maar een jammerlijke springfout op de allerlaatste hindernis… Het was het verdicht voor Tim Prouvé gisteravond tijdens de ontknoping van de 1.45m hoge Longines Rankingproef van het Sentower Park. Prouvé rekende opnieuw op zijn 14-jarige ruin Hocus Pocus van de Lucashoeve (Chin Chin) en was een van de 13 combinaties die de basisomloop zonder kleerscheuren wisten door te komen en zo een ticket voor de barrage wisten te bemachtigen. Daarin haalde hij alles uit de kast en wist hij in 29.76 seconden ook de snelste tijd op het scorebord te brengen. Alleen viel die laatste balk dus tegen de grond waardoor hij naast de overwinning greep.

 

Daardoor was het de Duitser Maurice Tebbel die met de overwinning mocht gaan lopen. Hij wist het met de 12-jarige Don Diarado (Diarado) wel foutloos te doen en met zijn tijd van 30.19 seconden wist hij de concurrentie te verschalken. De 2de plaats ging naar de Fransman Simon Delestre, die voor de gelegenheid zijn 16-jarige vos Chesall Zimequest (Casall) had gezadeld. Ook Delestre deed een gooi naar de overwinning, maar hij kwam met zijn tijd van 30.62 seconden tekort om de overwinning op te eisen. De Nederlander Maikel van der Vleuten vervolledigde het podium op de 3de plaats. Van der Vleuten, die vorige wee nog aan het werk was in Salzburg, stuurde de 11-jarige Kamara Van ’t Heike (Epleaser Van ’t Heike) naar de meet in 31.13 seconden.

 

Verder was er nog een 6de plaats voor Wilm Vermeir met Joyride S (Toulon) en een 14de plaats voor Jos Verlooy met Fabregas (Zambesi TN).

 

TAGS   |   MAIKEL VAN DER VLEUTEN   |   MAURICE TEBBEL   |   SIMON DELESTRE   |   TIM PROUVé

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2022 © Galop.be & Pweb Solutions