Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
29/01/2021 16:59 - Jumping

Olivier Philippaerts wint hoofdrubriek Oliva

De Belgische delegatie blijft het uitstekend doen op de Mediterranean Equestrian Tour van het Spaanse Oliva. Nadat Fabienne Daigneux-Lange eerder op de dag al voor een Belgische overwinning wist te zorgen in de Bronze 1.35m rubriek klonk vanmiddag ook in de 1.45m hoofdrubriek het Belgische volkslied. Het was namelijk Limburger Olivier Philippaerts die er de beste was met zijn 15-jarige schimmelmerrie H&M Legend Of Love (Landzauber). In een barrage waarvoor zich maar liefst 42 combinaties wisten te plaatsen klokte Philippaerts af in 28.30 seconden en daarmee wist hij opnieuw de concurrentie op achterstand te houden. Gisteren wist hij met Onyx van het Bremenhof (Emerald Van ’t Ruyterhof) ook al de laatste rubriek voor de 7-jarige paarden te winnen.

 

De 2de plaats was net als gisteren tijdens de Gold 1.40m rubriek voor de Zwitser Pius Schwizer met de 14-jarige Balou Rubin R (Balou du Rouet). Zij kruisten vandaag de meet in 28.69 seconden en grepen zo dus opnieuw net naast de hoofdprijs. De 3de plaats kleurde opnieuw Belgisch en daarvoor zorgde Jérôme Guery met zijn 15-jarige Garfield de Tiji des Templiers (Quasimodo Z). Na hun overwinning was gisteren hadden ze dus opnieuw een podiumplaats te pakken en dit na een finishtijd van 28.69 seconden.

 

Verderop in het klassement was er nog een 9de plaats voor Lieven Devos met Inca’s Big Think (Beaulieu’s Think Big), een 10de plaats voor Niels Bruynseels met Highlife 25 (Harley VDL) en een 21ste plaats voor Maartje Verberckmoes met Guidam’s Willow The Second (Willow).

 

TAGS   |   JEROME GUERY   |   OLIVIER PHILIPPAERTS   |   PIUS SCHWIZER

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions