Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
01/12/2021 22:39 - Fokkerij

Eerste indruk van de Hengstenjury

Dag 2 van de BWP hengstenkeuring is afgelopen, de eerste selectie is gebeurd. De jury is tevreden met wat ze tot nu toe gezien hebben. Voorzitter hengstenjury springen Stefaan De Smet aan het woord: “Het springen in vrijheid is goed verlopen en het pistepersoneel heeft fantastisch gewerkt. De meeste paarden waren rustig in de kooi en we hebben een lot goede springpaarden gezien uit sterke bloedlijnen. Ook bij de veilingpaarden zijn er meerdere interessante springers. Uiteraard moet er nog geselecteerd worden, maar we kijken in elk geval uit naar de harde bodem en bevestiging van het springen.”

 

Ook de dressuurjury blikt tevreden terug, voorzitter hengstenjury dressuur Jef Govaerts: “Het was voor ons een bijzonder interessante dag. De hengsten wisten zich op te waarderen ten opzichte van gisteren. Ik wil toch ook even vermelden dat er vier dressuurhengsten hier afwezig zijn door de huidige situatie. Door corona moesten zowel wij als KWPN onze hengstenkeuring hervormen. Deze vier hengsten werden vandaag op KWPN verwacht. We hebben met hen de afspraak dat zij naar de Derde Fase mogen komen en daar het onderdeel van de Tweede fase nog moeten afleggen, dus ook deze hengsten zitten nog bij de kandidaten.”

 

Klik hier voor de hengsten die doorgaan naar dag 3.

 

Op woensdag staat de harde bodem op het programma. Deze start om 8u met de springhengsten, in catalogusvolgorde, startend met de BWP’ers dus. Na de harde bodem vat het vrijspringen aan. Na het vrijspringen is er het longeren van de dressuurhengsten.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions