Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
01/08/2021 18:40 - Jumping

El Barone 111 Z naar Malin Baryard-Johnsson!

Onze landgenoot Pieter Kenis heeft afscheid moeten nemen de hengst El Barone 111 Z. Het Zweedse Lövsta Stuteri, dat sinds begin 2019 eigenaar is van El Barone 111 Z, laat via hun website namelijk weten dat ze hem in hun thuisland hebben ondergebracht bij de Zweedse topamazone Malin Baryard Johnsson.

 

El Barone 111 Z is een zoon van Emerald Van ’t Ruytershof en Libero H en werd gefokt door Harrie Theeuwes en Baron De Borrekens. Later werd hij half aangekocht door Eric Laenen van de Roshoeve waar hij ook zijn opleiding kreeg onder het zadel van Bob Janssen. Zo sprongen ze in 2018 onder andere naar een 2de plaats in het eindklassement van de PAVO Hengstencompetitie voor 6-jarige hengsten.

 

Na een succesvolle periode onder het zadel van Rachel Steffen, met onder ander winst in Luik en twee keer een 3de plaats in Opglabbeek, was het sinds begin dit jaar Pieter Kenis die in het zadel zat van de bruine hengst. Zo sprongen zij in oktober nog naar een 9de plaats tijdens de CSI2* GP van het Italiaanse Gorla Minore.

 

Maar nu is het dus Malin Baryard Johnsson die de teugels zal overnemen en zij is in ieder geval enthousiast: “Ik ben ontzettend blij om met zo'n veelbelovend supertalent te mogen werken en kijk uit naar onze toekomst samen.”

 

Fokkerij

 

El Barone 111 is de afgelopen 2 seizoenen immens populair in bij de fokkers. De oudere nakomelingen vertonen een groot springtalent en zijn zeer gewild op Europese veulenveilingen. Daarnaast heeft hij ook al meerdere goedgekeurde zonen.

 

“Het is fantastisch dat El Barone 111 Z zo gewild is in de meest invloedrijke landen in de internationale topsport. Hij heeft dit jaar en vorig jaar in Europa ongeveer 500 merries gedekt. We kijken ernaar uit om Malin met hem te zien concurreren in de grote arena's", zegt Malin Cohlin, Station Manager Lövsta Seminstation.

 

Bron: Lövsta Stuteri

 

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions