Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
01/07/2021 22:01 - Jumping

Jeroen De Winter grijpt naast overwinning…

Het eerste internationale concours van het jaar op Belgische bodem vindt dit weekend plaats in het Limburgse Sentower Park. Nadat het vanmorgen de jonge paarden waren die het startschot mochten geven, met overwinningen voor Antoni Draga met A Warrior Mury Marais Z (Air Jordan Alpha Z) en Aurelia Guisson met No Limit Vh Legita Hof Z (Nabab de Rêve), was het rond de klok van 14.00u de beurt aan de ruiters en amazones van de CSI2* competitie om aan hun concours te beginnen.

 

In deze 1.40m rubriek tegen de klok verschenen meteen 134 combinaties aan de start, waardoor het totaalklassement opgesplitst diende te worden in twee deelklassementen. In het eerste deelklassement wist Jeroen De Winter opnieuw voor een mooie prestatie te zorgen. De Winter, die er ook al een sterk 2020 heeft opzitten, rekende op de 13-jarige merrie Iron Lady Van T Meulenhof (Parco) en wist beslag te leggen op de 2de plaats nadat hij de finishlijn wist te bereiken in 68.02 seconden.

 

Enkel de Zweedse ruiter Henrik Von Eckermann wist de prestatie van De Winter te overtreffen. Von Eckermann, die binnenkort zijn eerste kindje verwacht met zijn partner Janika Sprunger, stuurde de 11-jarige merrie Fancy ME (Forsyth Frh) naar de meet in 65.53 seconden. De 3de plaats kleurde opnieuw Belgisch en daarvoor zorgde Brecht Goossens. In het zadel van de 14-jarige schimmel Hero Van Heiste (Flipper d’Elle) klokte hij af in 68.10 seconden. Voor Sam Polleunis was er verderop in het klassement nog een 15de plaats met Lancelot P (Namelus R).

 

Maar ook in het tweede deelklassement wist er een Belgische combinatie het podium te halen. Evelyne Putters verscheen aan de start met de 15-jarige merrie Angel Van T Hof (Chin Chin) en wist na haar finishtijd van 68.41 seconden de 3de plaats voor haar rekening te nemen.

 

Hier was het de Duitser Felix Hassmann die de overwinning wist weg te kapen. Hij zadelde de 10 ruin Sig Black Panther (Kannan) en wist de concurrentie achter zich te houden met een finishtijd van 67.74 seconden. En daarmee wist hij onder andere de Ier Bertram Allen achter zich te houden. Allen was vergezeld van de 9-jarige Pacino Amiro (Pacino) en samen haalden ze de meet in 68.05 seconden.

 

Verder was er nog een 5de plaats voor Thibeau Spits met Felotti VDL (Baltic VDL), een 7de plaats voor Talent van het jaar Andres Vereecke met Die Gute Folia (Diamant de Semilly) en een 11de plaats voor Frédéric Vernaet met Lavallino Ter Klomp (Clearway).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions