Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
16/12/2020 11:06 - Jumping

Belgische Nations Cup kalender is bekend!

De aan het begin van dit jaar aangekondigde reglementswijzigingen voor de Nations Cup finale van 2020, toen de pandemie de FEI-kalender voor het eerst begon te beïnvloeden, betekenden dat 22 landen zouden zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de finale in Barcelona (2-4 oktober): tien uit Europa, drie uit Noord-Amerika, twee uit Zuid-Amerika, twee uit het Midden-Oosten, twee uit Azië/Australië, en een respectievelijk uit Afrika en Eurazië, plus het gastland Spanje.

 

De European Equestrian Federation (EEF) kondigde echter in april aan, nog voor de annulatie van de finale in Barcelona, dat de lancering van de Longines EEF-series vanwege de wereldwijde pandemie zou worden uitgesteld tot 2021. Als gevolg hiervan heeft er dus dit jaar geen promotie of degradatie plaatsgevonden, wat betekent dat Divisie 1 met dezelfde tien teams zal starten voor het seizoen 2021 – België, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Zwitserland en Zweden.

 

Gisteren maakte FEI de toekenning van de wedstrijden per deelnemende natie bekend.

 

België maakt een late start, met als eerste Nations Cup de wedstrijd in Sopot van 17 tot 20 juni 2021. Deze wedstrijd werd door FEI via trekking aan België toegewezen als Home Event. Daarna volgen voor de Belgische ploeg de wedstrijden van Rotterdam ( 24 tot 27 juni 2021) en Falsterbö ( 15 tot 18 juli). Van daar gaat het naar Hickstead (21 tot 25 juli 2021) voor de laatste teamwedstrijd voor de Belgen. België komt dus niet als team aan de start van de eerste twee wedstrijden in La Baule en Sankt Gallen. Ook de laatste wedstrijd, die van Dublin, staat niet op de Belgische Teamagenda.

 

De volledige kalender per deelnemend land kan u raadplegen via deze link.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions