13/12/2020 21:31
19/03/2023 20:49
2 min
Danny Apers

Terwijl in het Sentower Park in Opglabbeek de internationale jumping gisteren al zijn ontknoping kreeg werd er in het Azelhof in Lier vandaag nog wel duchtig gesprongen. Het voormiddagprogramma was gereserveerd voor de finalerubrieken van de CSI1* competitie en ook de 7-jarige paarden kwamen vandaag nog aan de start, maar het was toch vooral uitkijken naar de afsluitende CSI2* GP.

In deze Grote Prijs, waarin de hindernissen op een hoogte van 1.45m stonden, verschenen in de vooravond 79 combinaties in de ring. 19 van hen wisten de basisomloop zonder kleerscheuren door te komen en zo een ticket voor de barrage te bemachtigen. Een van hen was gewezen Belgisch Kampioen Dominique Hendrickx, die de 10-jarige Koriano Van Klapscheut (Lord Z) onder het zadel. Hendrickx hield het opnieuw foutloos en met zijn tijd van 37.70 seconden wist hij op de 3de plaats voor de beste Belgische prestatie te zorgen.

De overwinning moest hij echter laten aan de Zweedse amazone Erica Swartz, die in het verleden nog voor Paul Maïs reed. Swartz was vergezeld van de 11-jarige merrie Jovita (Carabas Vd Wateringhoeve) en wist de concurrentie te verschalken met haar finishtijd van 36.95 seconden. Voor de Britse amazone Annabel Shields was er opnieuw een 2de plaats. Zij stuurde de 10-jarige Creevagh Carisma (Camiro De Haar Z) naar de finishlijn in 37.67 seconden.

Verder was er nog een 4de plaats voor Ann Carton-Grootjans met Kai Licha de Carmel (Prince Van De Wolfsakker), een 8ste plaats voor Frédéric Vernaet met Born To Win Ap Z (Bentley Van De Heffinck), een 13de plaats voor Gilles Thomas met Luna Van Het Dennehof (Prince Van De Wolfsakker), een 14de plaats voor Christophe Vanderhasselt met Kadans Van De Mispelaere (Wandor Van De Mispelaere), een 18de plaats voor Gilles Dunon met Fou De Toi Vd Keihoeve (Toulon) en een 20ste plaats voor Yves Vanderhasselt met Hetman Of Colors (Calvaro F.C.).