Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
28/11/2020 18:32 - Jumping

Philippaerts is Belgische sterkhouder in NC!

Net als op de Mediterranean Equestrian Tour van Oliva moest ook op de Sunshine Tour van Vejer de la Frontera de voorbije 2 dagen het programma wat aangepast worden door de hevige regenval. De Nations Cup, die normaal gisteren op het programma stond, verschoof zo naar vandaag.

 

De Belgische equipe was een van de 17 teams die aan de start verschenen van deze Nations Cup, maar zij konden zich helaas niet bij de 8 landen voegen die zich plaatsten voor de tweede en beslissende ronde. Het begon nochtans goed voor ons land, want Nicola Philippaerts wist met zijn 10-jarige merrie Katanga V/H Dingeshof (Cardento VDL) meteen voor een nulronde te zorgen.

Daarna was het de beurt aan de debuterende Celine Schoonbroodt-De Azevedo. Zij rekende op de 9-jarige Clinto T Z (Clintissomo Z) en verzamelde onderweg 8 strafpunten. Vervolgens verlieten zowel Gudrun Patteet met haar 10-jarige Sea Coast Kashmira Z (Kashmir Van Schuttershof) als Gregory Wathelet met zijn eveneens 10-jarige Picobello Full House Ter Linden Z (Forever d'Arco ter Linden) de ring met 4 strafpunten waardoor België na de eerste ronde 9de werd en dus was uitgeschakeld.

 

De overwinning was voor het Duitse team dat bestond uit Janne-Friederike Meyer-Zimmermann met Chesmu KJ (Lord Pezi), Marc Bettinger met Undercover Z (Ugano Sitte), Maximilian Lill met D-Cassina (Cassini I) en David Will met C Vier 2 (Cardento VDL). Zij noteerden in de eerste ronde 4 strafpunten, maar konden die situatie in de tweede ronde nog rechtstrekken met een feilloze score.

 

Denemarken werd 2de met 6 strafpunten en Ierland volgde op de 3de plaats met een teamtotaal van 8 strafpunten.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions