Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
26/11/2020 16:15 - Algemeen

Perspectief voor individueel sporten

Al vier lange weken kunnen we onze geliefde sport niet uitoefenen zoals we het liefst willen. Het coronavirus gooit nog steeds stevig roet in het eten. Sinds begin november zijn we opnieuw in lockdown en zijn we beperkt in onze vrijheid. Vanuit Paardensport Vlaanderen zijn we er echter van overtuigd dat onze mooie sport op een veilige en coronaproof manier beoefend kan worden. Sport is essentieel en met het oog op het overlegcomité van 27/11/2020 hebben we onze paardensport extra onder de aandacht gebracht bij de beleidsmakers. Hopen jullie mee op een positief signaal, zodat we een perspectief krijgen? Laat ons samen duimen!

 

OPINIE: Paardensport Vlaanderen vraagt perspectief voor individueel sporten:

 

Sport essentieel in onze samenleving

 

De coronacrisis heeft al veel leed veroorzaakt. Zowel medisch als financieel, maar ook maatschappelijk. Om het coronavirus klein te krijgen moeten beleidsmakers harde keuzes maken. De zorgsector, het onderwijs en het bedrijfsleven worden terecht naar voren geschoven als prioriteiten. Maar ook sport hoort meer dan ooit thuis in de prioriteitenlijst.

 

Met het oog op het overlegcomité van 27/11/2020 is het noodzakelijk om de sport onder de aandacht te brengen. In deze onzekere en moeilijke tijden is sport voor veel mensen  de uitlaatklep. Ze nemen de fiets, mensen gaan massaal wandelen of trekken hun loopschoenen aan, maar het aanbod blijft zeer beperkt. Er zijn veel meer mogelijkheden om op een veilige manier sport te beoefenen. En dat geldt ook voor de paardensport. We zijn dankbaar dat we binnen de bestaande maatregelen onze paarden in beweging kunnen houden, maar de impact op de sector valt niet te onderschatten en breidt elke dag uit.

 

Individuele niet-contactsporten

 

Individuele niet-contactsporten moeten zo snel mogelijk ook indoor terug mogelijk gemaakt worden. De paardrijlessen (zowel privé- als groepslessen) kunnen onder strikte voorwaarden voor + 13 jarigen perfect veilig georganiseerd worden. Op deze manier kunnen terug heel wat mensen hun ontspanning terugvinden door hun favoriete sport te beoefen. Daarnaast wordt economische activiteit voor de maneges en pensionstallen terug op gang getrokken.

 

Strikte voorwaarden:

 

  • 1 paard per 200m², waarbij het maximum aantal paarden/personen duidelijk aan de ingang van elke piste vermeld is
  • 1 begeleider per paard
  • gegarandeerde onderlinge afstand van 1,5m
  • goede verluchting van de binnenpiste
  • horeca blijft gesloten

 

Amateurwedstrijden

 

In de paardensport rijden profs en amateurs samen. Onze wedstrijdsport gebeurt individueel. Op dit ogenblik worden profsportwedstrijden en jeugdwedstrijden georganiseerd volgens strikte protocols.  Deze worden op regelmatige basis gecontroleerd door de lokale overheden en positief beoordeeld.
Deze protocols kunnen perfect toegepast worden op de amateurwedstrijden waar zowel de profsporter als de amateursporter zouden kunnen deelnemen. Onze organisatoren staan klaar om hun steentje bij te dragen en coronaproof wedstrijden te organiseren.

Ook hier kunnen strikte voorwaarden aan verbonden worden zoals we deze nu toepassen voor de -13 jarigen.

 

Strikte voorwaarden:

  • max. 1 begeleider per paard
  • geen publiek
  • horeca blijft gesloten

 

Geef mensen perspectief

 

Het jaar 2020 loopt op haar einde en de eindejaarsperiode zal ook voor iedereen heel speciaal zijn.  Geef mensen een bijkomend perspectief en laat deze bijkomende sportbeoefening toe zodat mensen een nieuw perspectief hebben. 
Wij als sportfederatie zullen toezien op het veilig verloop, net zoals we de voorbije maanden, bij elke versoepeling, de strikte naleving gegarandeerd hebben.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions