Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
25/11/2020 12:12 - Jumping

Veel girlpower in de Nations Cup van Vejer!

Toen we maandag op social media het Belgisch Team voor de CSIO3* in Vejer aankondigden, bleven de enthousiaste reacties niet lang uit.
‘Girl Power!’ was een van de slagzinnen die al gauw onder de facebookpost verscheen!

 

En inderdaad, er zal heel wat vrouwelijk schoon aan de start staan van de Nations Cup proef, die vrijdag verreden wordt.

 

Gudrun Patteet en Céline Schoonbroodt zullen deel uitmaken van Team Belgium, samen met hun mannelijke collega’s, Nicola Philippaerts en Grégory WatheletZoé Conter neemt dan weer deel als individuele ruiter voor België.  Nog wat extra girl power komt er van Chef d’équipe, Fabienne Daigneux-Lange, Belgische jumping coryfee bij uitstek.

 

Omdat we de beide dames van het team allang niet meer aan jullie hoeven voor te stellen, vroegen we hen om ons iets meer te vertellen over de paarden die zij zullen inzetten voor de landenprijs, Sea Coast Kashmira Z en Clinto Z.

 

Gudrun Patteet: “Sea Coast Kashmira Z is een 10-jarige merrie uit Kashmir van schuttershof x Libero. Op stal kennen we haar echter als ‘Sonja’. Ik rij Kashmira nu een jaar, en voordien heeft Andres Vereecke haar tot 1.45m niveau gebracht.
Ze is een klein paardje met een groot hart en veel persoonlijkheid. Ze gaat heel veel op de wei, liefst dag en nacht, dan is ze veel aangenamer om mee te werken. Dressuur is niet de favoriete bezigheid van Kashmira, ze heeft heel heel bloed onder het zadel maar is heel rustig in de omgang. Ze is heel speciaal voor mij, ik ken geen enkel ander paard dat zo graag geknuffeld wordt als zij, ze is echt een heel lief knuffelbeertje. Maar het is ook een echte merrie en vaak moet ik met haar echt compromissen sluiten, zodat ik net genoeg controle heb en zij toch nog een goede en krachtige sprong kan nemen. Ze is abnormaal snel in barrages, maar als ik haar energie kan doseren kan ze heel ver geraken."


"Een werkpuntje van Kashmira is dat ze af en toe is ze nog niet helemaal op haar gemak is in de inrijpistes. Daardoor bouwt ze te veel spanning op die ook in het parcours nog aanwezig is, maar we zijn op de goede weg en ik denk eerlijk gezegd dat we samen nog maar halfweg zijn in onze evolutie. Ze heeft al heel veel bijgeleerd en we zijn al goed op elkaar ingespeeld, maar ik denk dat we samen nog beter gaan kunnen in de toekomst!”

 

Céline Schoonbroodt, de Luikse amazone uit Hodeige, rekent voor haar allereerste deelname ooit in een landenprijs op de 9-jarige schimmelruin Clinto T Z, uit Clintissimo Z en Indoctro.

 

“Ik ben blij dat ik jullie over Clinto kan vertellen, want hij is heel speciaal voor mij en ik denk dat we samen nog grootse dingen zullen kunnen laten zien. Tot op zijn achtste had Clinto eigenlijk nog zo goed als geen ervaring op hoog niveau. Mijn man merkte hem op tijdens een wedstrijd in Opglabbeek, met Stefan Corten. Hij zag gelukkig ook onmiddellijk het potentieel van dit paard, en hierdoor kon ik hem afgelopen voorjaar meenemen naar de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera.  We startten er op 1.40 niveau en reden al gauw ook mooie resultaten in de 1.45 proeven. Ik voelde dat Clinto klaar was voor het grotere werk…. Maar toen kwam jammer genoeg de eerste lockdown, die ons dwong om huiswaarts te keren.  Thuis hebben we natuurlijk ook niet stilgezeten, maar het wedstrijdgevoel was er niet."

 

"Toen we deze zomer de kans kregen om ons te tonen aan Peter Weinberg, was dit voor mij de bevestiging van mijn goed gevoel. Hij zag immers ook onmiddellijk dat Clinto een zeer uitzonderlijk paard is! Dit najaar nam ik Clinto mee naar Vilamoura, waar we 3 grote prijzen op 2* niveau en eentje op 3* niveau foutloos afwerkten om nadien ook aan de 4*GP deel te nemen. Clinto ging dus eigenlijk in 3 maanden tijd van 2* naar 4* paard. Ik denk dat ik mag zeggen dat hij voor mijn gevoel mijn beste paard ooit is, 2021 wordt zijn jaar, dan zal hij helemaal klaar zijn voor het echte grote werk. Alles lijkt zo makkelijk voor hem, hij houdt er niet van om dingen te forceren. Het is een heel intelligent paard, dat meedenkt met zijn ruiter, hij heeft alles om het tot kampioenschapspaard te schoppen!”

 

Foto's :

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions