Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
20/11/2020 22:25 - Jumping

STB Fleuri van de Koekelberg overleden…

Slecht nieuws uit de stallen van onze landgenoot Steven Vermeir… Via zijn sociale media maakt hij vanavond namelijk bekend dat hij afscheid heeft moeten nemen van zijn 15-jarige topmerrie STB Fleuri van de Koekelberg. Het fokproduct van Guy Ganseman leek aan de beterhand nadat ze onlangs geopereerd werd aan koliek, maar is dus alsnog overleden.  

 

STB Fleuri van de Koekelberg was een dochter van Winningmood van de Arenberg uit een Clinton moeder en maakte in 2012 haar internationale debuut onder het zadel van Dirk Demeersman. Bij hun eerste optreden op het Wereldkampioenschap voor jonge paarden in Lanaken wisten ze meteen de 2de plaats  te bemachtigen tijdens de 1ste kwalificatie voor de 7-jarige paarden. Later wisten ze ook nog enkele topklasseringen te behalen in La Baule, Beervelde en St. Lô en vertegenwoordigen ze ons land tijdens de finale van Nations Cup in Barcelona van 2014.

 

In 2015 nam Steven Vermeir dan de teugels over van STB Fleuri van de Koekelberg en samen groeiden ze uit tot op 1.55m niveau. Zo haalden ze klasseringen in Lier, Mechelen en Opglabbeek en maakten ze vorig jaar in Fontainebleau deel uit van de Belgische equipe tijdens de Nations Cup voor de Young Riders.

 

Het team van Galop wenst Steven Vermeir en zijn team veel sterkte bij dit verlies.

 

TAGS   |   DIRK DEMEERSMAN   |   STEVEN VERMEIR

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions