Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
15/11/2020 22:04 - Jumping

Koen Vereecke wint de CSI2* GP van Oliva!

Wat een week voor Koen Vereecke op de Mediterranen Equestrian Tour van het Spaanse Oliva! Na een 4de plaats in de GP-kwalificatie van donderdag en winst in de Longines Rankingproef van vrijdag volgde er vanmiddag ook winst in de CSI2* GP! Vereecke en zijn 10-jarige Arioso du Bois (Rock’N Roll Semilly) waren een van de 8 combinaties die de basisomloop foutloos wisten af te leggen en zich daarmee plaatsen voor de barrage. Daarin wisten ze de klok te stoppen op 37.08 seconden en zo de concurrentie dus opnieuw achter zich te houden.

 

Op de 2de plaats kregen we met de Duitser David Will nog iemand die de voorbije dagen al meermaals het klassement wist te halen. Will rekende op de 12-jarige Ted (Waranta), maar kwam met zijn tijd van 37.20 seconden uiteindelijk net tekort om de overwinning op zijn naam te schrijven. De 3de plaats kleurde opnieuw Belgisch en daarvoor zorgde dan weer Constant van Paesschen. Hij kruiste de meet in 37.73 seconden en kon daarvoor rekenen op de 12-jarige Isidoor van de Helle (Canturo).

 

Vereecke: “Ik wist dat ik een beetje voorzichtig moest zijn om de dubbel in te komen, dus daar verloor ik wel wat tijd. Mijn bocht naar de derde laatste oxer was niet super, maar nog steeds redelijk goed, en toen ging ik meteen door naar de voorlaatste oxer. Ik denk dat ik daar de proef gewonnen heb.Een vriend van mij kocht Arioso du Bois als veulen op een veiling in St. Lô, waar wij op concours waren. Een jaar geleden vroeg hij me of ik hem wilde rijden en nu bezitten we hem samen. Hij is gemakkelijk, voorzichtig en heeft veel vermogen, maar soms moet hij nog wat meer openen op de sprongen. Maar hij wordt steeds beter! Volgend jaar hoop ik hem naar de drie sterren te brengen. Het was een heel moeilijk jaar, dus ik ben blij met een overwinning hier. Het is geweldig om hier in Oliva te kunnen rijden, er gebeurt momenteel weinig thuis. Hier kunnen we buiten blijven om onze sport te doen, de faciliteiten zijn geweldig en we kunnen tussendoor naar de zee - het is perfect!"

 

TAGS   |   CONSTANT VAN PAESSCHEN   |   DAVID WILL   |   KOEN VEREECKE

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions