Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
11/04/2020 09:29 - Jumping

Philippaerts verkoopt 2 paarden naar Amerika

De familie Philippaerts heeft gisteren afscheid genomen van 2 van hun paarden. Via hun website wisten ze namelijk te melden dat ze zowel de 9-jarige Freesby de Vy (Deister x Fidjy du Fleury) als de 7-jarige Helia des Bergeries (Untouchable x Baloubet du Rouet) uit hun stallen zien vertrekken. Beide paarden werden verkocht aan Trelawny Farm, de stal van amazone Carea Raether Carey.

 

Freesby de Vy (R.O.) kwam in 2018 bij de familie Philippaerts terecht nadat ze enkele maanden voordien haar internationale debuut al had gemaakt onder het zadel van Yves Vilain. Tijdens hun eerste concours op de Brussels Stephex Masters wonnen Olivier en Freesby de Vy (R.O.) meteen de Grote Prijs voor de jonge paarden en enkele weken later was het duo ook een van de finalisten tijdens het Wereldkampioenschap voor jonge paarden in Lanaken. Ook nadien wisten ze regelmatig de top van het klassement te halen. Zo sprongen ze eind september nog naar een 3de plaats tijdens de Hubside Jumping van St. Tropez.

 

Helia des Bergeries was de afgelopen maanden dan weer te zien onder het zadel van stalruiter Stijn Timmerman. Zo sprong zij tijdens het Belgisch Kampioenschap voor 7-jarige paarden in het Sentower Park foutloos tijdens de troosting.

 

"Paarden zien vertrekken hoort er nu eenmaal bij. We zijn steeds erg dankbaar voor de herinneringen die we met hun kunnen maken, en hoopvol omdat we weten dat we nog veel van ze zullen horen.", vertelt Olivier.

 

TAGS   |   OLIVIER PHILIPPAERTS   |   STIJN TIMMERMAN

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions