Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
22/10/2020 22:04 - Jumping

Winst voor zowel Goffinet als Baerts!

Na Lier vorige week is het deze week opnieuw de beurt aan het Sentower Park in Opglabbeek om het internationale springgezelschap te mogen ontvangen. De 1.40m hoofdrubriek van de CSI2* competitie kreeg vanmiddag maar liefst 129 combinaties aan de start waardoor het totaalklassement meteen moest opgesplitst worden in twee deelklassementen. Beide deelklassementen leverde dan ook nog eens een Belgische overwinning op.

 

In het eerste deelklassement was het de snelle Thierry Goffinet die de concurrentie wist te verschalken. Goffinet zadelde de 11-jarige Balrika (Baloubet du Rouet) en deed zijn naam weer alle eer aan door de klok te laten stoppen op een overtuigende 66.20 seconden. De 2de plaats was voor onze Noorderburen en daarvoor zorgde Leopold Van Asten met de 8-jarige VDL Groep Hutch (Numero Uno). Zij kruisten de meet in 69.17 seconden en moesten zo duidelijk hun meerdere erkennen in onze landgenoot. De Japanse amazone Hikari Yoshizawa vervolledigde het podium op de 3de plaats. Zij zadelde de 12-jairge Conrato (Caretino) en samen stopten ze de klok op 69.91 seconden.

 

Verder was er hier een 4de plaats voor Ann Carton-Grootjans met haar Kai Licha de Carmel (Prince van de Wolfsakker), een 7de plaats voor Bert Prouvé met Jadida Prova (Ugano Sitte), een 8ste plaats voor opnieuw Thierry Goffinet, dit met Sir Max 3 (Sandro Boy), een 13de plaats voor Simon Morssinkhof met Vivolta de Gree (Diamant de Semilly), een 14de plaats voor Elke Appeltans met Alencia Von Hary Z (Action-Breaker) en een 16de plaats voor Philip Gysbrechts met Ernie Of Greenhill Z (Emerald Van ’t Ruytershof).

 

In het tweede deelklassement was het Nico Baerts die voor de Belgische overwinning wist te zorgen. In het zadel van de 8-jarige Mowgli du Sasiana (Emerald Van ’t Ruytershof) finishte Baerts in 68.51 seconden.

 

De andere podiumplaatsen waren voor Zweden met op de 2de plaats Erika Lickhammer-Van Helmond, die met stal gevestigd is in Nederland. Lickhammer-Van Helmond rekende op de 11-jarige Erdette (Namelus R) die ze naar de meet wist te brengen in 69.84 seconden. Wilma Hellström tenslotte wist beslag te leggen op de 3de plaats. Zij kruiste met de 9-jarige Cicci Bjn (Ci Ci Senjor Ask) de meet in 70.06 seconden.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions