Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
17/10/2020 21:35 - Jumping

Jos Verlooy tweemaal in de prijzen!

De voorlaatste dag van de Hubside Jumping van St. Tropez is een goede dag geworden voor onze landgenoot Jos Verlooy. De regerende Belgische Kampioen wist zich namelijk in beide Longines Rankingproeven van de CSI4* competitie in de prijzen te rijden.

 

In de 1.45m rubriek wist hij zich op de 11de plaats net te klasseren met de 9-jarige Luciano van het Geinsteinde (Quinn van de Heffinck). In een barrage waarin we 16 combinaties aan de start zagen kwam hij over de meet met 1 springfout in 42.72 seconden.

 

Winst was er hier voor de snelle Italiaan Emanuele Gaudiano met zijn 11-jarige merrie Carlotta 232 (Chaccomo). Hij snelde in de barrage foutloos naar de meet in 37.17 seconden en wist zo opnieuw de concurrentie achter zich te houden. De Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli was degene die het dichtst in de buurt wist te komen. Hij kruiste met de 12-jarige vos Icarus (Douglas) echter de meet in 37.25 seconden en kwam daarmee 8 honderdsten van een seconde tekort op Gaudiano van de troon te stoten. De 3de plaats tenslotte was voor de Nederlander Harrie Smolders. Hij zat in het zadel van de 11-jarie Monaco (Cassini II) en wist de klok te stoppen op 37.59 seconden.

 

Slotrubriek

 

Maar ook in de 1.50m slotrubriek was Verlooy een van de prijswinnaars. Hij verscheen aan de start met zijn 15-jarige schimmelhengst Caracas (Casall) en legde beslag op de 8ste plaats nadat hij in deze speedclass met een springfout aan de meet was gekomen in 68.99 seconden.

 

De overwinning ging naar Europees Kampioen Martin Fuchs met de 13-jarige Tam Tam du Valon (Ogrion des Champs). Zij snelden naar de meet in 67.21 seconden en mochten zo bovenaan het podium plaatsnemen.

 

De 2de plaats bleef in eigen land daarvoor zorgde Thierry Rozier met de 10-jarige Wouest de Cantrale Z (Winningmood Vd Arenberg). Ook zij bleven foutloos, maar zij deden er 69.41 seconden over om de meet te bereiken. De Nederlander Marc Houtzager tenslotte vervolledigde het podium op de 3de plaats. Hij hield met de 8-jarige Habitat BP (Dantos) dan wel alle balken in de lepels, maar noteerden 1 strafpuntje voor tijdsoverschrijding.

 

TAGS   |   EMANUELE GAUDIANO   |   HARRIE SMOLDERS   |   JOS VERLOOY   |   MARC HOUTZAGER   |   MARLON ZANOTELLI   |   MARTIN FUCHS   |   THIERRY ROZIER

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions