Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
10/10/2020 20:59 - Jumping

Thibault Philippaerts net naast het podium

Het zijn deze dagen opnieuw drukke tijden bij de familie Philippaerts. Terwijl Nicola dicht bij huis aan het werk is in het Sentower Park en Olivier is afgereisd naar de Hubside Jumping van St. Tropez is Thibault een van de landgenoten die onze nationale driekleur verdedigt in het Vilamoura Equestrian Centre in Portugal. Philippaerts deed dat vanmiddag met verve, want hij wist zich naar een topklassering te rijden in de 1.40m hoofdrubriek. In het zadel van de 8-jarige Glassgo du Beaupre (Qody de Saint-Aubert) snelde hij in een 21-koppige barrage naar een finishtijd van 39.55 seconden en strandde daarmee net naast een plaatsje op het podium.

 

Bovenaan het klassement zagen we de Britse amazone Chloe Asten, die met haar stal gevestigd is in ons land. Zij stuurde haar inmiddels 15-jarige Amigo T (Padiunus) naar de meet in 37.59 seconden en zo kreeg deze overwinning toch nog een Belgisch tintje. Haar landgenote Laura Renwick wist de 2de plaats voor haar rekening te nemen. Zij zadelde de 14-jarige Bintang II (Otangelo) en wist de klok te stoppen op 37.63 seconden. De 3de die het podium wist te halen was de Ier Jack Ryan. Hij stuurde de 8-jarige Hollywood (Ukato) naar de meet in 38.82 seconden.

 

Wat verderop in het klassement was er nog een 14de en een 16de plaats voor François Mathy Jr., dit met de paarden Casanova de L’Herse (Ugano Sitte) en Hello Diamant (Diamant de Semilly).

 

TAGS   |   CHLOE ASTON   |   JACK RYAN   |   LAURA RENWICK   |   THIBAULT PHILIPPAERTS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions