Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
09/09/2020 12:05 - Algemeen

Pessoa Auction 14&15 september

Nelson Pessoa is een levende legende van de hedendaagse paardrijkunst. Tijdens zijn ruim veertigjarige carrière als springruiter behaalde hij meer dan tweehonderd overwinningen in de belangrijkste grand prix en derby's overal ter wereld. Sinds hij zelf niet langer als ruiter actief is, wijdt hij zich aan het coachen van anderen.

 

Wat velen niet weten, is dat Nelson Pessoa altijd al gepassioneerd is geweest door het fokken van paarden en dat hij zelf een bescheiden maar succesvolle fokker is. Hij wist steeds in te spelen op situaties, werkte met gepensioneerde merries die hij zelf had bereden of getraind en kruiste die genetisch met hengsten uit zijn stallen of uit die van zijn leerlingen. Denk maar aan Galoubet, Baloubet du Rouet en vele andere. Dankzij buitengewone merries kon hij als paardenfokker zijn stempel drukken op de studbooks, zoals met Quick Star het geval was.

 

Nelson Pessoa drijft op passie en geeft zich altijd en overal voor de volle 100%.

 

Vier jaar geleden bracht hij een groep mensen samen om in zijn fokkerij te investeren. Nelson Pessoa is geen handelaar en heeft daar ook nooit interesse voor gehad. Hij is wel een geduldige paardenman die weet hoe hij de carrière van anderen kan helpen opbouwen. Het was zijn bedoeling om 50% van zijn stal te verkopen om zijn fokkerij veilig te stellen, zijn paarden vier jaar aan het werk te houden, ze naar de top van hun kunnen te brengen en ze dan aan het einde van het project te verkopen. 

 

Hij is de 84 voorbij, maar Nelson Pessoa is nog steeds een gemotiveerd trainer. Al bij aanvang van dit project had hij beslist om in 2020 op te houden met fokken. De "Pessoa Auction" is dus het slotstuk van zijn fokkerij. Bovendien biedt ze de kopers de gelegenheid om hun eigen fokkerij op te starten, die uit te breiden met nieuwe stamvaders, een veelbelovend jong paard op de kop te tikken of een springpaard te kopen dat klaar is om wedstrijden te winnen.

 

De veiling staat hoofdzakelijk in het teken van een stammerrie die ook in de cataloog komt. Het gaat om Pandora, winnares bij de hoogte 150 cm en dochter van Kannan. Daar komt nog een draagmerrie bij die zwanger is van een embryo van Untouchable.

 

Pandora's oudste zoon, Ze Carioca, een negenjarige gekeurde hengst van Canturo, nam de voorbije lente met Rodrigo Pessoa in Wellington deel aan het Amerikaanse circuit. Zijn jongere broer, de zesjarige El London King, ook een gekeurde hengst en een volmaakte kopie van zijn vader London, rijgt deze zomer de successen aaneen. Cornetina, dochter van de zus van die twee kampioenen, Divine Sensation van Diamant de Sémilly, is een driejarig veulen dat gegarandeerd hoge ogen zal gooien. 

Een andere zoon van Cornet Obolensky, gekruist met Pandora, is Cornetino. Hij is dit jaar kandidaat hengst. Tinkabell, de vijftienjarige merrie die Rodrigo Pessoa over de 160 cm droeg, wordt verkocht samen met een eenjarig veulen van Ze Carioca. Bella Baloubette, Eleonore, Ginseng en Jigaro zijn competitieklare merries en ruinen van zes tot elf jaar. Samen met andere jonge dieren vullen zij de cataloog aan.

 

De onlineverkoop vindt plaats op 14 en 15 september 2020 op het webplatform www.pessoa-auction.com.

 

We nodigen u op 15 september vanaf 20.30 u. uit op onze website om samen met Nelson Pessoa en andere gasten deel te nemen aan een uitzonderlijke live uitzending en het laatste uur van de "Pessoa Auction" met al zijn spanning en oplopende emoties rechtstreeks mee te maken.

 

"Mijn hele carrière lang ben ik geïnteresseerd geweest in de fokkerij en de genetica. Ik hou van alle paarden, zonder uitzondering. Ik wil mijn paarden niet kost wat kost verkopen, ik wil ze aan de juiste persoon verkopen. Een mooiere afsluiting van mijn fokkerij kan ik me niet inbeelden".

 

Nelson Pessoa

 

Verkoopsvoorwaarden:

 

Om een bod te kunnen uitbrengen, moet u zich eerst inschrijven op de site www.pessoa-auction.com. Het bedrag van elk winnend bod is onderhevig aan verkoopkosten van 6% btw.

 

De paarden worden in België gestald, met uitzondering van Ze Carioca, die zich momenteel in de VS bevindt.

 

Uitproberen en voorstellingen van de paarden zijn mogelijk. Alle veterinaire controles (internationaal protocol) zijn op aanvraag verkrijgbaar.

 

Contact:

 

  • Florence Montoisy: +32 473 21 53 09
  • Michael Dorigo:       +32 496 25 49 49

 

info@pessoa-auction.com

www.pessoa-auction.com

Facebook : Pessoa Auction


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions