Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
09/07/2020 22:09 - Algemeen

Kattenheye veilt zijn paarden

De meeste ruiters en fokkers zullen de naam “Kattenheye” al eens hebben horen klinken... Niet vreemd, want sinds 2006 fokten Mieke en Tony Raman al de nodige paarden! Ze investeerden flink in topfokmerries en maken gebruik van embryotransplantatie, opu en icsi om tot de beste resultaten te komen. Het resultaat van deze passie? Jaarlijks een 40-tal verkoopbare veulentjes!


En die veulentjes die doen het goed, want ondertussen zien we al een heel deel jonge paarden tevoorschijn komen in de internationale sport! Enkele goedgekeurde hengsten verspreiden de Kattenheye genen verder, zoals bijvoorbeeld MrUno-K, Rockit-K, Rhythm-K en QuelBalou-K. En daarnaast kroonde afgelopen weekend een “Kattenheye” zich toch Belgisch Kampioen. (En van deze Belgisch kampioen is de halfbroer te koop in de veiling – Capital-K van Kattenheye Z!)


Maar helaas, heeft ook het Kattenheye vanwege Covid minder (buitenlandse) klanten over de vloer. Daarom hebben ze beslist om voor de eerste keer een online-veiling te presenteren. Zo kan iedereen op zijn gemak een inzicht krijgen en keuzes maken. Mensen kunnen voor zichzelf makkelijk hun favorieten aanduiden, en alle betreffende info staat maar 1 klik weg!
 


Er is geïnvesteerd in professionele foto’s en video’s, maar ook in een uitgebreide Hippomundo pedigree. Daarnaast beschikken alle paarden over een veterinair rapport en kunt u makkelijk een belletje geven voor meer informatie!


"We wilden een complete en stevige collectie en hebben er enkele topembryo’s en interessante fokmerries bijgedaan. Merries die al vroeg in het seizoen moeten veulenen en waarvan we zelf al jonge merries hebben. Dit heeft als voordeel dat de koper weet dat ze vruchtbaar zijn en dat ze volgend seizoen ook een hengst kunnen gebruiken die maar een beperkte tijd met vers sperma beschikbaar is. Ideaal dus om zelf een nieuwe sterke moederlijn op te zetten”, legt Mieke uit. “Belangrijk om te weten is dat het om een echte veiling gaat waar de koper geen veilingkosten heeft en de paarden effectief gaan verkocht worden, dus wie waagt, die wint! Daarnaast bent u ook welkom om de paarden in het echt te komen bekijken, na afspraak op 0032498167805. Ook een mooie extra is de gelegenheid om de veulens hier in de opfok te laten!”


“We voelen nu al animo voor onze veiling,” vertelt Mieke. “Maar we hopen vooral dat elk paard bij de juiste persoon terechtkomt! We kijken ernaar uit om nieuwe mensen te leren kennen en hopen dat onze paarden hen net zoveel voldoening mogen schenken als ons. De veiling is nog niet gedaan, maar we zijn nu al dankbaar voor de tijd en moeite die iedereen aan een ‘Kattenheyer’ geeft!”

 
Bieden kan online op www.kattenheye.horse van 4 tot 8 september. De eerste loten lopen af om 19h00!


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions